Praten over gezondheid: website voor mantelzorgers van mensen met dementie

image“Dementie betekent letterlijk ‘ontgeesting, geestelijke aftakeling’. Het is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Vormen van dementie zijn onder andere de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie en Lewy Body dementie.

Bij dementie gaan steeds meer zenuwcellen in de hersenen of verbindingen tussen deze zenuwcellen kapot. Het geestelijk functioneren gaat steeds verder achteruit waardoor het uitvoeren van activiteiten van het dagelijks leven steeds moeilijker wordt.

Langzaam maar zeker raakt men afhankelijk van de zorg van een mantelzorger. Deze zorgt voor een zieke partner of ouder omdat hij of zij een persoonlijke band met hem of haar heeft. Mantelzorg is intensieve zorg voor een langere tijd die onbetaald is.”

Voor de website Praten over gezondheid werden 49 mensen geïnterviewd over hun ervaringen als mantelzorger van iemand met dementie. Zij zorgen of hebben gezorgd voor hun partner, (schoon)vader of moeder. Op de website vind je allerlei interessante thema’s en biografieën waar je in de praktijk veel aan kunt hebben. Verschijnselen, diagnose,verloop, impact, professionele hulp, mantelzorger worden, mantelzorger zijn, filmpjes.. heel veel komt aan bod. En het goede nieuws; je hoeft je (net als op onze website mantelzorgelijk.nl) NIET te registreren!

http://www.pratenovergezondheid.nl

1378728227__image__logo-pog-pos

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top