Oproep: onderzoek over digitale mantelzorgcommunicatie

studenten onderzoek mantelzorgLieve lezers van Mantelzorgelijk, hier is weer een oproep voor het deelnemen aan studentenonderzoek, deze keer van Esther van de Kuyt. Ze schrijft: Ik werk als verzorgende bij zorgorganisatie Beweging 3.0. Daarnaast volg ik een studie aan de Hogeschool van Amsterdam richting media, informatie en communicatie. Hiervoor ben ik onderzoek aan het uitvoeren binnen Beweging 3.0. Mijn onderzoek is gericht op mantelzorg en digitale communicatie en informatie-uitwisseling.

Beweging 3.0 gaat een platform lanceren voor haar medewerkers waarna zij een doelgroep als mantelzorgers willen laten aanhaken. De trend is dat er steeds meer digitaal gecommuniceerd wordt met mantelzorgers en daar wil Beweging 3.0 op inspelen. Wellicht door dit digitale platform hiervoor in te zetten.

Om onderzoek te doen naar de eisen die mantelzorgers stellen aan digitaal communiceren met de zorgverlener wil ik een enquête houden onder mantelzorgers.

De ontwikkelingen met betrekking tot mantelzorg en digitale toepassingen zien wij steeds meer in de zorg. Er zijn verschillende mantelzorgapplicaties ontwikkeld en zorgorganisatie ontwikkelen ook steeds meer toepassingen voor hun cliënten en mantelzorgers om meer de regie in eigen handen te houden.

Ons onderzoek is gericht op de wensen en behoeften van mantelzorgers met betrekking tot het digitale communiceren met de zorgverlener. Daarbij gaat het om het communiceren via een digitaal platform. Op een digitaal platform kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld de agenda van de zorgvrager bijhouden, informatie inwinnen over de zorgorganisatie, ziektebeelden, handelingen en protocollen inkijken en dergelijke. Daarnaast is het mogelijk om met de zorgverlener in contact te komen en om lid te worden van groepen waar zij interesse in hebben om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Alles bij elkaar op één overzichtelijk goed beveiligde website.

Hier is de link naar Esthers onderzoek.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top