Mogen wij je een aantal vragen stellen?

De Wmo verplicht gemeenten om niet alleen hulpvragers, maar ook mantelzorgers actief te ondersteunen, te waarderen en met hen in gesprek gaan. Zo is het aan de gemeente om bijvoorbeeld vervangende zorg aan te bieden en de samenwerking tussen formele en informele zorg te versterken. Doel is dat mantelzorgers op hun eigen wijze en onverplicht zorg kunnen verlenen. Dat is een voorwaarde om overbelasting te voorkomen.

Uit onderzoeken en aanbevelingen komt naar voren dat gemeenten wordt geadviseerd om lotgenotencontact voor mantelzorgers te bevorderen. Mantelzorgelijk biedt veilig en kwalitatief lotgenotencontact via ons community-platform. Maar we hebben binnen de omgeving van ons platform natuurlijk ook een enorme expertise opgebouwd waar je als mantelzorger enorm je voordeel mee kunt doen.

Om zoveel mogelijk aandacht voor ons initiatief te krijgen hebben we de afgelopen weken een mailactie richting gemeenten gedaan met daarin al onze belangrijke interventies en een aanbod om mantelzorgers vriend van Mantelzorgelijk te maken. Ons doel? ALLE mantelzorgers in Nederland toegang geven tot lotgenotencontact. Inmiddels zijn we met een aantal enthousiaste gemeenten in gesprek maar we ontvingen ook een aantal afwijzingen met redenen waar wij best verbaasd over zijn. Daarom roepen wij nu jouw hulp in. Mogen wij je een aantal vragen stellen ?

Ben jij mantelzorger en kun je ons meer vertellen over wat jouw gemeente zoal doet om lotgenotencontact te faciliteren, vul dan asjeblieft bijgaande – zeer korte – vragenlijst voor ons in via deze link 👇  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZx9rA6a6NkcVV8Xsb1h8cm7M9S5_ayxyvjWS0aOsr6aqOoQ/viewform?usp=sf_link

Het zou ons enorm helpen als je meedoet aan ons kwaliteitsonderzoek. Bij voorbaat veel dank!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top