Mini-mantelzorgers in Bikkels: nieuwe afleveringen!

Bikkels is een televisieserie over mini-mantelzorgers. Het programma volgt kinderen die thuis een familielid hebben dat extra zorg nodig heeft. Een vader of moeder met een lichamelijke of geestelijke ziekte, of een broertje of zusje met een handicap.

De serie wordt met veel liefde gemaakt en heeft al heel wat televisieprijzen gewonnen, bijvoorbeeld Cinekid en het Canadese BANF-Festival. Wij zijn fan! En gelukkig heeft de VPRO een tweede seizoen laten maken.

Bikkels: niet zielig maar stoer!

De komende weken staan er tien nieuwe afleveringen op stapel, met daarin ruim baan voor de levens van kleine mantelzorgers. Kinderen die het in het dagelijks leven wat moeilijker hebben dan hun leeftijdsgenoten. Want ze hebben veel verantwoordelijkheid en vaak ook veel verdriet. Maar wat zijn ze sterk! De vanzelfsprekendheid van zorg geven én plezier zoeken in hun leven, in combinatie met de mooie uitvoering door de televisiemakers, levert prachtige televisie op.

Kijken! Iedere zondag op NPO 3 om 9.20 uur. En natuurlijk op Uitzending Gemist.

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top