Mezzo gaat op zoek naar Mantelzorgers

mezzo_logoNaast elke patiënt in het ziekenhuis staat vaak een mantelzorger. Daarom bedacht Mezzo om gedurende de hele maand oktober twintig ziekenhuizen te bezoeken, om mantelzorgers te ontmoeten. Mezzo startte  op 1 okober j.l. in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort.

Als iemand uit het ziekenhuis komt, betekent dat vaak een periode van extra zorg in de thuissituatie. De mantelzorger vangt de zorg voor het een grootste deel op. Het zorgen voor een naaste doen veel mantelzorgers met vanzelfsprekendheid en liefde maar het kan ook intensief en zwaar zijn. Gelukkig staan mantelzorgers er niet alleen voor. Mezzo en haar lidorganisaties bieden op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers. Tijdens de Mantelzorg ziekenhuistour staat Mezzo met een stand in de hal om mantelzorgers en zorgverleners hierover informatie, tips en adviezen te geven.

Goed samenspel tussen mantelzorgers en zorgverleners

Goede communicatie en afstemming tussen de mantelzorger en zorgprofessional resulteert in optimale zorg voor de patiënt. Het is voor iedereen een win-win situatie. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers en zorgverleners goed met elkaar samenwerken. Dit is dan ook een onderwerp dat er tijdens de Mantelzorg ziekenhuistour uitspringt.

Welke twintig ziekenhuizen bezoekt Mezzo?

1 oktober Meander Medisch Centrum Amersfoort

2 oktober Sint Lucas Andreas ziekenhuis

6 oktober Jeroen Bosch Ziekenhuis

7 oktober Diakonessenhuis Utrecht

8 oktober Radboud UMC Nijmegen

12 oktober Sint Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

13 oktober Medisch centrum Haaglanden

14 oktober Isala ziekenhuis Zwolle

15 oktober UMC Utrecht

20 oktober Medisch spectrum Twente

21 oktober Bravis Ziekenhuis Roosendaal

22 oktober Catharina Ziekenhuis Eindhoven

23 oktober Rijnstate Ziekenhuis Arnhem

26 oktober Wilhelmina Ziekenhuis Assen

27 oktober Gelderse Vallei Ede

28 oktober MUMC Maastricht

29 oktober Albert Schweitzer Ziekenhuis

30 oktober Medisch Centrum Leeuwarden

3 november Tergooi ziekenhuis

6 november Elkerliek ziekenhuis Helmond

10 november West Fries Gasthuis Hoorn

Meer weten?

Wil je meer weten over de Mantelzorg ziekenhuistour van Mezzo? Neem contact op met h.verweij@mezzo.nl

 

Bovenstaand bericht las in op de Facebookpagina van Mezzo. Ik vraag me eigenlijk af waarom Mezzo alleen ziekenhuizenaf gaat? In ziekenhuizen liggen doorgaans toch veel meer mensen die kort ziek zijn en zelfs binnen een paar weken beter zijn? Ik dacht dat de definitie van mantelzorg was: meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorgen voor een dierbare.  Zou het daarom niet veel handiger  – en voor de hand liggender – zijn om Mantelzorgers te gaan zoeken in verzorgingshuizen en verpleeginstellingen?

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top