Mantelzorgers Amsterdam krijgen OV-vergoeding

Amsterdammers met een laag inkomen die mantelzorg verlenen en met het openbaar vervoer reizen, krijgen vanaf 1 januari een vergoeding voor hun reiskosten. De regeling geldt voor mantelzorgers die drie kilometer of meer moeten reizen om bij het huis van degene die ze verzorgen te komen. De vergoeding kan oplopen tot tweehonderd euro per jaar, het Amsterdamse college trekt 2.5 miljoen euro voor de regeling uit.

De OV-vergoeding geldt voor Amsterdamse mantelzorgers met een laag inkomen. Zij moeten mantelzorg verlenen aan een naaste die binnen of buiten Amsterdam woont. De mantelzorger ontvangt het bedrag maandelijks op zijn OV-chipkaart.

Het gaat in eerste instantie om een proef die de komende twee jaar geldt. “Mensen die hun naaste verzorgen en helpen terwijl ze zelf maar weinig over hebben, verdienen ons respect én onze hulp”, stelt Wethouder Vliegenthart (Sociale Zaken).

Wethouder Eric van der Burg laat weten: “Veel mensen rekenen voor hun verzorging op vrienden en familieleden. Ik vind het belangrijk dat we deze mantelzorgers ondersteunen in het goede werk dat zij doen.”

De regeling geldt voor Amsterdammers met een laag inkomen die zorg en ondersteuning geven aan een partner, ouder, kind, vriend, buur of kennis die chronisch ziek is en/of een beperking heeft.

Bron: Parool

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top