Mantelzorgelijk in gesprek met Adelheid Roosen

adelheid-roosenMorgen is het Wereld Alzheimer Dag. Eén dag in het jaar, waarop de ziekte die je hersenen aantast in al zijn vormen centraal staat. Zoals je weet schrijven we op Mantelzorgelijk regelmatig over alzheimer en andere vormen van dementie, al was het maar omdat veel mantelzorgers voor een dierbare zorgen die langzaam maar zeker door deze ziektes worden gegrepen.

En speciaal voor deze dag willen we je attenderen op een mooi gesprek, dat we een poosje geleden hebben gevoerd met theater- en filmmaakster Adelheid Roosen. Deze bijzondere vrouw heeft in de afgelopen jaren van heel dichtbij meegemaakt hoe de ziekte haar moeder veranderde. Adelheid vertelde openhartig over de manier waarop ze leerde omgaan met alzheimer en hoe haar relatie met haar moeder veranderde.

We hadden het over loslaten en rouwen, maar ook over lachen en relativeren. Adelheid vertelde over de manier waarop mantelzorg haar kijk op het leven veranderde. En ze had een paar prachtige tips voor mensen, die op dit moment door de ziekte alzheimer worden overvallen, bij zichzelf of een dierbare. Kijk dus morgenavond even op de site voor het gesprek met Adelheid Roosen!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top