Mantelzorg betalen uit PGB bespaart geld en verhoogt welzijn

In 2011 verscheen er in magazine Eigenwijs een interview met onderzoeker Job van Exel over betaalde zorg aan dierbaren. Betaalde mantelzorg was destijds al een zeer omstreden thema en dat is het helaas nog steeds. Bijna 10 jaar later is het discussiepunt van toen zelfs uitgegroeid tot een bedreiging van het persoonsgebonden budget (PGB).

Met een PGB kunnen mensen die zorg nodig hebben, zelf zorg inkopen. Dus ook zorg die gegeven wordt door mantelzorgers. En toch gebeurt dat in veel gevallen niet. Mantelzorgers en hun zorgvragers krijgen vaak niet eens de keuze voorgelegd, als zij zich aanmelden voor de WMO of WLZ. Op z’n minst al erg vreemd. Is dat dan allemaal om betaalde mantelzorg tegen te gaan? Waar komt toch die eeuwige weerstand tegen betaalde mantelzorg vanuit de overheid vandaan?

Na tien jaar interviewt Liesbeth de Goede voor  PerSaldo Job van Exel opnieuw over dit onderwerp. Hij legt uit wat zijn bevindingen zijn. Hieronder het volledige interview met antwoorden op een aantal vragen en de conclusie : Mantelzorg betalen uit PGB bespaart geld en verhoogt het welzijn! Dus waar wachten we nog op?


Bron: PerSaldo

 

 

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top