Lekker vaag die versoepelingen

Het was weer een heel verhaal van Rutte & Co over de versoepeling van de door hun opgelegde maatregelen.
Ik hou van duidelijkheid maar de nieuwe maatregelen, de versoepeling, vond ik weer een verhaal waaruit 1001 en vragen ontstaan.
Het doet mij overigens denken aan mijn eigen politieke activiteiten. Als ik een vraag stel aan een wethouder dan wil ik geen zwamverhaal maar een helder antwoord. Kort en krachtig.
Kijk, ik snap dat je als politici graag veel aan het woord wil en daar waar mogelijk op een bepaalde manier geen duidelijke antwoorden wil geven. Je zou er zomaar aan gehouden kunnen worden toch? Een beetje warrig en vaag blijven kan er voor zorgen dat je er niet op vastgepind wordt.
Niet mijn stijl trouwens.
Ik erger mij er groen en geel aan. Hoe moeilijk kan het zijn om een duidelijk antwoord te geven zonder een heel wauwelverhaal erachter aan te houden.
Omdat mijn aandacht na 3 seconden al verloren is gegaan besluit ik de volgende dag maar even op de site van de Overheid te kijken. Wat is er nu precies afgesproken.
Op de site van de overheid staat niets. Nee, ik lieg. Je kunt het document downloaden! Weer een extra handeling die zo overbodig is. Zet het schema gewoon op de pagina.
Ik download het document in de hoop dat ik daar een goed verhaal te zien krijg met heldere tekst en uitleg.
Is het zo’n creatieve ambtenaar geweest die het in een infographic heeft geplaatst. Bovendien vraag ik mij af: was dit nou alles wat er gisteren tijdens de persconferentie gezegd is?
Tussendoor vraag ik mij af hoe slechtzienden of blinden aan de informatie komen want de site van de overheid is nog niet aangepast aan de lokale inclusie. Iedereen doet mee. In het kort gezegd.
Ben je blind of kun je geen Nederlands dan ben je maar weer mooi afhankelijk van je mantelzorgende buurvrouw ofzo.
Er komen al weer allerlei signalen binnen bij Mantelzorgelijk en dat is voor wij toch wel het teken dat het weer niet duidelijk genoeg was.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top