Foto © Claudia Otten

Is dit wel goed voor mijn vrouw?

Na een lange weg van wachtlijsten, logeren bij zorginstellingen woont mijn vrouw sinds oktober 22 in een zorginstelling. Mijn vrouw was een aantal weken daarvoor nog opgenomen via een crisisopname. Een ernstige crisis. Ik had een flink aantal maanden eerder al aangegeven dat het niet meer vol te houden was om de juiste verzorging en ondersteuning voor mijn vrouw te geven.
Sinds mijn vrouw in de zorginstelling woont gaat het steeds wat beter met haar. Het echt geweldig hoe zij zich positief ontwikkeld. Ik heb altijd aangegeven dat mijn vrouw de dynamiek nodig heeft van de woongroep waar mijn vrouw woont. De praktijk laat zien dat ik het bij het juiste eind had.
Er is een gesprek geweest met de teammanager van de woongroep en de instelling huisarts. Er zijn wat incidenten geweest waar mijn vrouw bij betrokken was. Niets ernstig. De beide hebben de mening dat mijn vrouw eigenlijk te goed is voor deze woongroep, of zoals je wil is de woongroep te zwaar voor mijn vrouw.
Ik kan mij enigszins wel vinden in deze gedachten. Het idee is nu dat mijn vrouw binnen de zorginstelling verhuist naar een Union woning. Bewoners wonen hier zelfstandig. Uiteraard blijft er wel de diverse ondersteuningen.
Toch heb ik het stemmetje: “Is dit wel goed voor mijn vrouw” Ik zie en ervaar de voorruitgang. Het is een bij voorbaat onzeker gevoel bij mij. We hebben ook zoveel meegemaakt. Ik heb zoveel moet rechttrekken en opvangen. (Zelfs ook nu nog als er iets gebeurt binnen de woongroep). Zo veel dat ik er zelf aan onderdoor ben gegaan.
En nu, nu stoei ik met vragen, gevoelens en emotie. Hoe kan het dat het thuis niet meer lukte. Dat het mij niet meer lukte mijn vrouw zo vooruit te krijgen. Heb ik wel het juiste gedaan.
Ik probeer er ook het voordeel uit te bedenken. Het is een grote verandering welke misschien wel heel positief uitpakt voor onze omgang een soort lat-relatie. Maar ook dat zou mij weer verwarren. Ik heb zo lang intens voor mijn vrouw gezorgd dat de relatie niet meer gelijkwaardig is, of moet ik nu schrijven, was..

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top