Ik ben er even niet – oproep van Women Inc

ik ben er even niet

WOMEN Inc. roept alle vrouwen van Nederland op om overmorgen, 1 mei een #ikbenerevenniet moment in te plannen en al hun zorgtaken aan iemand anders over te laten.

Waarom #ikbenerevenniet?
Veel vrouwen nemen naast hun betaalde baan de zorg voor anderen op zich. Dit kan de zorg voor kinderen zijn, maar ook de zorg voor een chronisch zieke partner, gehandicapt kind of hulpbehoevend familielid of kennis. Vrouwen zorgen twee keer zoveel als mannen en deze verdeling staat al vijftien jaar stil. Om te voorkomen dat extra zorg automatisch op de schouders van vrouwen terecht komt, is WOMEN Inc. de publiekscampagne ‘Ik ben er even niet’ gestart. Daarnaast zijn we in gesprek met overheid en werkgevers over een nieuwe verdeling van zorg en werk.

Plan op 1 mei jouw #ikbenerevenniet moment
Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd. WOMEN Inc. wil op deze dag ook aandacht vragen voor onbetaalde arbeid. Hoe zou het zijn om één dag al jouw onbetaalde zorgtaken aan iemand anders over te laten? Een dag waarop je stil kunt staan bij jouw ideale verdeling. Want hoe wil jij het eigenlijk?

Plan net als veel andere vrouwen op 1 mei jouw #ikbenerevenniet moment!

Wat levert #ikbenerevenniet vrouwen op?
Ook in 2015 riep WOMEN Inc. vrouwen op om op 1 mei een #ikbenerevenniet moment in te plannen. Ondertussen hebben al meer dan 40.000 vrouwen meegedaan met #ikbenerevenniet. Er zijn veel goede gesprekken gevoerd tussen (zorg)partners, nieuwe afspraken gemaakt, vrouwen hebben een dag rust genomen en zijn tot nieuwe inzichten gekomen. Laat je inspireren door hun verhalen!

Deel je ervaringen!
WOMEN Inc. is heel nieuwsgierig naar hoe jij werk en zorg combineert, hoe je het verdeelt met je partner of iemand anders en wat jouw ervaringen zijn met je werkgever. Dus deel jouw verhaal met  alle vrouwen uit het WOMEN Inc. netwerk op ons online Podium.

Lees hier meer over de campagne van WOMEN Inc. voor een nieuwe verdeling van zorg en werk

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top