Iedereen kan wel wat kleur gebruiken

imageIk zet de bloemen op hun plek. Een prachtig veldboeket gekregen van een van mijn cursisten. Ik glimlach terwijl ik voorzichtig aan de bloemen ruik. Een duidelijk genietmomentje. Bloemen zijn zo bijzonder. Sowieso om hun verscheidenheid: al die prachtige kleuren, vormen en geuren. Maar ook om dat wat ze geven.

Terwijl ik opnieuw naar de bloemen kijk, gaan mijn gedachten terug naar een hele tijd geleden. Ik had voor Joan een Hortensia gekocht voor op haar kamer in het revalidatiecentrum. Ik liep over de gang met de Hortensia in een pot. Een man in een rolstoel kwam naar me toe.
‘Dat had je nou niet moeten doen,’ zei hij. ‘Maar dank je wel.’
Ik lachte naar hem. ‘Tja,’ zei ik, ‘hij is ook niet voor jou.’
‘Dat is nou jammer,’ zei hij. ‘Maar ik snap het, hij is voor je vriendinnetje. Daar zal ze wel heel blij mee zijn. Zo’n plant in je kamer fleurt je dag op. En het is hier niet altijd even makkelijk. Dus iedereen kan wel wat kleur gebruiken.’
We gingen glimlachend uit elkaar. Ik deed de deur van Joan’s kamer open, zette de plant binnen, gaf haar een kus en zei: ‘Moet weer even weg, nog een Hortensia halen!’

Ik rende naar mijn auto, door de stromende regen, en reed richting bloemist. Terug in het revalidatiecentrum zocht ik opnieuw een bloempot, deed de Hortensia erin en liep naar zijn kamer. Hij zat aan een tafel te lezen. Ik klopte zachtjes op de deur en stapte binnen. Hij keek op en zag de plant met zijn prachtige bloemen. Verwondering, een glimlach, tranen in zijn ogen.
‘Het was maar een grapje.’
‘Dat weet ik,’ zei ik.
‘Je kent me niet eens,’ zei hij.
‘Dat klopt. Maar ik hoef je ook niet te kennen om je iets te geven.’

Is auteur, spreker en levensgenietster. Zij geeft trainingen over persoonlijk leiderschap en de zeven eigenschappen van veerkracht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top