Hoe Langer Thuis in Huis mantelzorgers wil ontzorgen

Mantelzorgers worden steeds belangrijker in onze samenleving. De mensen die voor hun zieke partner zorgen. De kinderen die hun moeder die niet meer mobiel is in huis nemen. Zeker nu verzorgingshuizen zoals vroeger er bijna niet meer zijn en er eigenlijk te weinig thuiszorgverpleegkundigen zijn, wordt het beroep op mantelzorgers steeds groter. Maar wie zorgt er eigenlijk voor hen?

 Langer Thuis in Huis, het digitale informatieplatform over langer thuis wonen en alles dat daarbij komt kijken, doet haar best om mantelzorgers zoveel mogelijk te ontzorgen. Hoe ze dat doen? Lees snel verder!

Veilig thuis wonen

Langer thuis blijven wonen is onmogelijk als het huis niet tot een levensloopbestendige woning is gemaakt. Want hoe zeer de mantelzorger ook zorgt en verzorgt, als een huis niet veilig is, kan iemand die veel zorg nodig heeft er niet blijven.

Valpreventie, brandveiligheid, personenalarmering: op Langer Thuis in Huis zijn talloze artikelen geschreven die de veiligheid thuis helpen verbeteren. Vol tips, informatie, wetenschappelijke studies, innovatieve ideeën en meer. Tegelijk wordt er onderzoek gedaan naar hulpmiddelen. De meeste mantelzorgers weten natuurlijk heel goed welke hulpmiddelen er allemaal zijn. Maar wat kosten ze? Wat is een goede prijs-kwaliteitverhouding? Wat zijn alternatieven? Op dit soort vragen geeft Langer Thuis in Huis antwoord.

Met deze informatie wil de site mantelzorgers helpen bij het maken van keuzes om de zorgtaak wat lichter te maken. Is er bijvoorbeeld een valrisico, een trap en is het geen optie om beneden te slapen en te douchen? Dan biedt de welbekende traplift een uitkomst. Echter, het kost veel tijd om uit te zoeken wat de beste keus is (nieuw of gebruikt), aan welke prijzen en levertijden u moet denken en welke opties er zijn voor het eventueel financieren ervan.

Gezellig thuis wonen

Wat is er erger dan verveling? Wachten tot de dag voorbij is? Het kan het werk van de mantelzorger, met hoeveel liefde dat ook wordt uitgevoerd, extra zwaar maken. Want wat als een echtgenoot lijdt aan dementie en de mantelzorger constant achterna loopt? Of wat als een moeder helemaal geen sociale contacten meer heeft en van haar kinderen als mantelzorgers verwacht dat zij haar dagelijks vermaak bieden?

Het tegengaan van verveling door vermaak thuis zoals veilige online spelletjes en digitaal museumbezoek, in beweging blijven, diverse activiteiten voor ouderen, tips om weer in contact te komen met mensen, stap-voor-stap-gidsen om gebruik te maken van videobellen en sociale media zoals Instagram: Langer Thuis in Huis schrijft veel over dit soort onderwerpen om te helpen het thuis wonen zo gezellig mogelijk te houden voor iedereen.

Wekelijkse Doorkomer

Om tijdens de coronacrisis extra te helpen, heeft Langer Thuis in Huis de Wekelijkse Doorkomer in het leven geroepen. De Wekelijkse Doorkomer is er voor iedereen die thuis zit en wel een extraatje kan gebruiken. Elke week een uitgebreid bericht met verrassende dingen om te doen en leuke video’s om te kijken. Inschrijven is gratis en kan hier: inschrijven voor de Wekelijkse Doorkomer.

Mist u iets?

Loopt u als mantelzorger steeds weer tegen een probleem aan en is daar nog niet veel over geschreven? Laat het de redactie van Langer Thuis in Huis weten. Inbreng wordt erg gewaardeerd en er wordt altijd op gereageerd. Reageren kan via de site www.langerthuisinhuis.nl.

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top