Foto © Claudia Otten

Het zal moeten wennen

Het is omtrent het kunnen verblijven/logeren van mijn vrouw rustig bij de zorginstelling. De komende dagen kan mijn vrouw nog op de kamer blijven welke zij nu heeft. Later moet er verhuist worden naar de logeerafdeling. Mijn vrouw verblijft nu op een verpleegafdeling. Niet vanwege nodige verpleging maar omdat daar een plek vrij is. Tenminste tot 19 september staat nu vast. Er gaat nog verder gekeken worden naar wat mogelijk is. Vandaag was ik bij mijn vrouw. Ik had haar medicatie opgehaald bij onze apotheek. Deze krijgen we per kwartaal. Eerst het hele pakket controleren, sorteren en brengen wat aangevuld moet worden. Mijn vrouw maakte een rommelige en warrige indruk op mij. Het blijkt dat ze met heel veel dingen te gelijk bezig is. Ze wil activiteiten doen, maar dan ook alles, wil leuke klusjes doen, zoals een vijver onderhouden op het terrein, etc.etc. de vijver onderhouden is best iets leuks voor haar. Deze moet dagelijks worden bijgevuld met een tuinslang. Maar door het willen doen loopt mijn vrouw zichzelf voorbij. Ook heeft mijn vrouw heimwee naar mij. ” Niets lukt meer nu jij er niet bent ” zegt mijn vrouw vandaag tegen mij. Oeff. Daar raakt ze mij wel goed want ik zit zelf ook lastig. Ik heb moeite met de confrontatie dat zoals het nu is mijn toekomst gaat worden. Als ik mijn vrouw dan zie en hoor als vandaag dan bespeur ik een twijfel. Doe ik er wel goed aan, wil ik mijn vrouw en mij dit wel aandoen. Uiteraard weet ik dat de keuze om mijn vrouw in een zorginstelling te laten wonen niet zomaar is genomen, en ook nodig is. Toch, ook mijn leven wordt behoorlijk overhoop gehaald. Hoe zwaar de situatie thuis ook is/was, je raakt er ook een soort aan gewend. En nu stopt dat plotseling. Daar zit ik dan alleen. Ja, nu is het rustig. Maar zo rustig bedoelde ik het nou ook weer niet. Het is letterlijk alleen. Het zal moeten wennen. Ook voor mijn vrouw hoor. Maar gelukkig heeft ze bij de zorginstelling geweldige mensen om zich heen.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top