skip to Main Content

Goed om te weten: Mantelzorgers maken extra kosten

In onze zomerrubriek ‘Goed om te weten’ delen we praktische kennis over zorg en mantelzorg. Of je nu aan het bed of aan het strand bent, we hopen dat je er veel aan hebt! En vergeet niet: delen is fijn.

Wist je dat ruim de helft van de mantelzorgers per jaar flink wat extra uitgaven heeft?

Mantelzorgen kost geld

13 procent van de mantelzorgers geeft tussen de 100 en 300 euro uit. En 7 procent van de mantelzorgers komt op meer dan 300 euro. Je extra uitgaven zijn hoger naarmate de intensiteit van de hulp groter is – en dus de belasting van jou als  mantelzorger stijgt. En de uitgaven zijn ook hoger naarmate de zorgvrager jonger is, of als jij als mantelzorger  persoon je partner verzorgt.

Slechts 10 procent van alle mantelzorgers heeft extra uitgaven heeft én krijgt daarvoor een vergoeding, bijvoorbeeld van de hulpbehoevende of belastingdienst.

Mantelzorgers krijgen soms een kadootje

Aan de andere kant ontvangt 55 procent van alle mantelzorgers wel eens een kleine attentie of cadeautje.

20 procent van alle mantelzorgers krijgt wel eens een schenking. En daarnaast krijgen mantelzorgers veel waardering van de hulpbehoevende.

Screen Shot 2016-07-17 at 19.59.36

Bron: www.scp.nl, Alice de Boer 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X