Gemeenten maken van bijdrage mantelzorg rommeltje

gelezen2Sinds 1 mei 2015  kan je het mantelzorgcompliment niet meer aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De gemeenten zorgen nu voor het jaarlijkse blijk van waardering aan de mantelzorgers. Gemeenten gaan echter volkomen willekeurig om met het rijksgeld dat ze krijgen voor mantelzorg, las ik op  destentor.nl. Dat moet maar eens afgelopen zijn, vindt Mezzo, de landelijke koepelorganisatie voor mantelzorgers.

Raalte geeft niets. Dalfsen biedt mantelzorgers 170 euro aan VVV-bonnen. Rijssen-Holten stopt 110.000 euro in de algemene reserves. Het mag allemaal. De verdeling van 100 miljoen euro voor mantelzorgers is een rommeltje en belangenvereniging Mezzo een doorn in het oog.

Reserves
Mezzo, de landelijke vereniging van mantelzorgers, eist dat gemeenten het hiervoor bedoelde geld ook daadwerkelijk aan mantelzorgers besteden. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze het invullen. Daardoor zijn enorme verschillen ontstaan in waardering en ondersteuning van mantelzorgers. Bovendien is niet inzichtelijk hoeveel gemeenten precies uitgeven en wat er met het overgebleven geld gebeurt. Mezzo vreest dat vele miljoenen ongebruikt blijven.

Gemeenten blijken soms zelf niet te weten hoeveel geld ze voor mantelzorg van het rijk krijgen.

bron: destentor.nl

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top