Een koe in de kont kijken #opinie

Achteraf kijk je een koe in de kont, een spreekwoord wat ik vaak gebruik en het moet gezegd:
“Achteraf kijk je een koe in de kont!”
Wetenschappers, politici, statistiekjes links en rechts, cijfertjes waarvan wij maar moeten aannemen dat het klopt. Onze overheid wil het wiel zelf uitvinden met als gevolg vandaag het schrijnende bericht dat de helft van de bewoners van een groot aantal verpleeghuizen is overleden.
Waarom heeft de politiek niet gekeken naar de onderzoeksresultaten uit bijvoorbeeld China en Zuid-Korea? Het is voor mij maar een simpele vraag.
Nee, we volgden allemaal de technische briefings met woorden waar ik nog nooit van mijn lang zal mijn leven van gehoord heb en denken, of hopen, dat die de werkelijke waarheid is.
We volgen allemaal het interessante debat in Den Haag, luisteren en acteren naar de richtlijnen die ons worden opgelegd.
Wij van Mantelzorgelijk hebben al weken lang alle signalen doorgegeven aan het ministerie. Waarom is daar amper of niks mee gedaan?
We hebben geroepen, geschreeuwd en talloze mailtjes verstuurd met de zorgen van ‘overig’ Nederland: mantelzorgers.
En ik zal je vertellen: het voelt machteloos, traumatisch. Alsof je met je rug tegen de muur staat te roeptoeteren.

Want wat is die lockdown waard als je weet dat je familie in verpleeghuizen extra veel risico lopen doordat er geen beschermende middelen aanwezig zijn?
Blijf je dan nog weg? Haal je je ouder in huis? Breek je door de deur? Of volg je klakkeloos de richtlijnen? Fingers crossed en Magere Hein op je blote knieën vragen of ze jouw geliefde over willen slaan?
Wat ben ik blij dat mijn ouders gezond van lijf en leden zijn, in een mooi ruim gebied wonen en niet in één van die verpleeghuizen. Maar ik maak mij zorgen over het huidige beleid.
Langs deze weg wil ik iedereen die een dierbare heeft verloren veel sterkte wensen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top