Het doet zo zeer – docu van Heleen van Royen #mantelzorg

Vorig jaar liet Heleen van Royen in het programma Linda’s Zomerweek al doorschemeren dat zij volop bezig was met filmopnames van haar moeder, die lijdt aan een vorm van dementie. Zij liet in die uitzending een aantal indringende beelden zien en sprak daarbij de hoop uit om er ooit een film van te kunnen maken. Inmiddels heeft de schrijfster een aangrijpende documentaire gemaakt.

Ik kwam terug uit Portugal en had al gehoord dat mijn moeder vergeetachtig was geworden. Ik merkte dat het echt niet goed met haar ging. Ze had meer zorg en hulp nodig dan ze zelf aangaf”, vertelde Heleen, die besloot om een mantelzorgwoning ‘in haar tuin te hijsen’ waar haar moeder tijdelijk kon wonen.

Heleen maakte de film voor het grootste gedeelte zelf en maakte ook zelf de beelden waardoor je echt het gevoel hebt dat je er bij bent. In de film is de schrijfster en vooral haar moeder te zien als ze afspraken heeft in het ziekenhuis en verschillende klinieken. Van moeilijke beslissingen en gezellige onderonsjes: die afwisseling maakt de film heel aangrijpend.

De première van de documentaire vindt plaats op het Internationale Film Festival in Rotterdam op 28 januari 2017. Daarna is de film vanaf 23 februari 2017 te zien in de bioscoop.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top