“Deze dag kan zij weer verder met haar leven”

π™‚π™žπ™¨π™©π™šπ™§π™šπ™£, 6 π™€π™ π™©π™€π™—π™šπ™§, π™«π™šπ™§π™π™ͺπ™žπ™¨ π™žπ™  π™™π™š 𝙨π™₯π™ͺπ™‘π™‘π™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣 π™’π™žπ™Ÿπ™£ 𝙫𝙧𝙀π™ͺ𝙬 π™ͺπ™žπ™© 𝙀𝙣𝙨 𝙝π™ͺπ™žπ™¨ 𝙬𝙖𝙖𝙧 π™¬π™žπ™Ÿ π™¨π™žπ™£π™™π™¨ π™™π™šπ™˜π™šπ™’π™—π™šπ™§ 1987 π™¨π™–π™’π™šπ™£ π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ π™œπ™šπ™¬π™€π™€π™£π™™.
6 π™€π™ π™©π™€π™—π™šπ™§ 2016 π™ π™§π™šπ™šπ™œ π™’π™žπ™Ÿπ™£ 𝙫𝙧𝙀π™ͺ𝙬 𝙝𝙖𝙖𝙧 π™©π™¬π™šπ™šπ™™π™š π™™π™€π™£π™€π™§π™£π™žπ™šπ™§. π˜Ώπ™šπ™―π™š π™™π™–π™œ 𝙠𝙀𝙣 π™―π™žπ™Ÿ π™¬π™šπ™šπ™§ π™«π™šπ™§π™™π™šπ™§ π™’π™šπ™© π™π™šπ™© π™‘π™šπ™«π™šπ™£.
6 π™€π™ π™©π™€π™—π™šπ™§ 2022 π™«π™šπ™§π™π™ͺπ™žπ™¨π™© π™’π™žπ™Ÿπ™£ 𝙫𝙧𝙀π™ͺ𝙬 π™™π™šπ™›π™žπ™£π™žπ™©π™žπ™šπ™› 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™šπ™šπ™£ π™―π™€π™§π™œπ™žπ™£π™¨π™©π™šπ™‘π™‘π™žπ™£π™œ. 𝙃𝙀π™₯π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙠𝙖𝙣 π™―π™žπ™Ÿ π™¬π™šπ™šπ™§ π™«π™šπ™§π™™π™šπ™§ π™’π™šπ™© π™π™šπ™© π™‘π™šπ™«π™šπ™£.
Het verhuizen was tot kleinste details geregeld. Het heeft wat tijd gekost maar leverde gisteren voordeel op. De verhuisbus stond keurig op tijd voor de deur, in de garage stond alles klaar en ingepakt. Het stond binnen een paar minuten in de bus. De weg naar de zorginstelling ging ook voorspoedig. Volgens plan arriveerde we op de bedachte tijd. Een kar had ik al geregeld om de spullen binnen de zorginstelling te vervoeren. Er was zelfs een extra paar handen welke mij hielpen. Vanaf het punt dat alles op de kamer stond ben ik rustig alles gaan uitpakken en op de bedachte plekken gaan neerzetten. Mijn vrouw is helemaal blij met haar kamer en de inrichting tot zover. Met de tijd zullen er gerust nog wat dingetjes bijkomen.
Ja, en nu.. Ik ga het huis, nu mijn huis, een beetje aankleden. Er zijn een hoop spulletjes met mijn vrouw meegegaan. Dat vind ik belangrijk voor haar gevoel en herinneringen. Vooral planten zijn belangrijk vind ik, dat geeft sfeer. Mijn vrouw vond het spannendst dat de tv het zou doen. De tv doet het. Ik moet wel gaan kijken naar een Ziggo kaart waarmee ze een extra pakket heeft, want nu is het een standaard pakket. Hoe dat werkt een waar ik dat vandaan haal moet ik uitzoeken. Ook wat zoiets kost. Aankomende tijd ga ik aan de slag met de regelzaken. Mijn vrouw wordt uitgeschreven op het huisadres en ingeschreven op het adres van de zorginstelling. Splitsing van de inkomens, mijn inkomen regelen want dat wijzigt nu weer, etc.
Ik kijk het per moment aan.. Voor mij is het ook allemaal nieuw.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Hoi Eric,

  Wat kun je dat goed stapsgewijs opschrijven. Je hebt er goed overnagedacht.
  Verhuizen is een klus op zich en vraagt veel voorbereiding.
  Zorg dat je voldoende tijd neemt om deze definitieve plek in jouw lijf en hoofd ook een plek te geven.
  Jullie gaan nu echt gescheiden leven, ook scheiden of zijn jullie niet getrouwd?
  Wat ik me dan toch nog steeds afvraag is het volgende: waarom moeten partners van mensen die veel zorg nodig hebben ook nog alles regelen qua domotica, internet en telefonie? Dat is wel zo’n ingewikkelde klus.
  Niemand in de instelling helpt je daarbij en er is ook geen gezamelijk abonnement en dat dan allemaal naast de eigen bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top