Foto © Claudia Otten

De afgelopen twee weken..

Mijn vrouw woont nu sinds 7 oktober vast bij de zorginstelling Nieuw Unicum. De afgelopen twee weken is is er zo ontzettend veel gebeurt. Het begon dat de zorginstelling ons was vergeten te informeren dat er een woonplek beschikbaar kwam. Op een dinsdagavond hoorde ik het via mijn vrouw, en de vrijdag was het de bedoeling dat mijn vrouw de kamer zo betrekken. Het is mij gelukt om de donderdag alle spullen te verhuizen en de kamer in te richten. Er was meer wat de zorginstelling was vergeten. Mijn vrouw had geen tv signaal op de kamer. tv kijken is voor mijn vrouw net zo belangrijk als eten en drinken. Ik ben een hele week bezig geweest om met de leverancier van het tv signaal en de zorginstelling een werkende signaal te krijgen. Na een week kwam er iemand van de zorginstelling achter dat ze de benodigde decoder waren vergeten te overhandigen aan mijn vrouw. Het heeft bijna twee weken gekost om de benodigde informatiemap te mogen ontvangen. Belangrijke informatie over het verblijf, regels en inschrijfbewijs. Maar het is nu allemaal rond en geregeld. Ik ben bezig om alle financiële zaken te regelen en voorzieningen zoals internet/tv en telecom op mijn naam te krijgen. Onze provider van dit alles heeft een grote ellende van gemaakt. Uiteindelijk komt het vanmiddag na heel veel gedoe goed en heb ik ook dat kunnen regelen. Met onze uitkeringen ben ik nog bezig. Vandaag of morgen zal ik worden gebeld door een behandelaar bij de UWV voor overleg. Hopen dat dit soepel verloopt. Onze gemeente gaat de scootmobiel welke mijn vrouw in bruikleen heeft terug halen. De zorginstelling gaat een andere scootmobiel regelen. Tot nu toe verloopt dat goed. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest voor mijzelf. Ik heb zelf zorg uitgesteld welke ik nodig heb. Ik heb last van mijn galblaas/alvleesklier. Ik heb het vermoeden dat er ingrijpen nodig is. De klachten zitten mij al een poos in de weg waardoor bepaalde activiteiten moeite kosten. Mijn doel was om eerst mijn vrouw goed onder te brengen. Ik kon niet uitvallen, voor korte tijd?, als mijn vrouw nog geen vaste woonplek had. Ik weet dat meningen hierover kunnen zijn maar ik heb het zo gedaan en volgehouden. Nu ga ik het medische circus in. Onderzoeken zijn aangevraagd en geregeld. Nu mijn vrouw definitief een vaste woonplek heeft valt het alleen zijn mij zwaar. Bij mijn huisarts heb ik ook een recept; ” Welzijn op recept ” aangevraagd. Hiermee kan ik een welzijnscoach vragen mij te helpen zoeken naar activiteiten binnen de regio. Tijdens het schrijven van dit blog belde mijn vrouw dat onze gemeente de scootmobiel willen komen ophalen. De fysiotherapeut heeft geregeld dat het ophalen van de scootmobiel wordt uitgesteld tot een vervangende is. Fijn, is dat ook geregeld.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top