Dag van de mantelzorg 2021 – We zijn even stil

Vandaag is het weer de dag van de mantelzorg. Een dag waarop anderen de slingers voor ons ophangen, vlaggen in top hijsen en complimenten rondstrooien. Een dag vol online workshops, wandelingen, stoelyoga en digitale voorstellingen. Het is goed bedoeld, maar hebben we hier wel tijd voor en zin in?

In eerdere jaren gaven wij ook wel cadeautjes weg. Zomaar omdat jullie het verdienen. Maar wij realiseren ons dat we met het meedoen aan deze dag vooral in stand houden dat dit normaal is. Dat het normaal is om één keer per jaar de mantelzorger op de agenda te zetten. Nee, dat vinden wij niet normaal. Mantelzorg verdient het hele jaar de juiste aandacht.

Dus gaan wij het vandaag anders doen. Wij geven vandaag op deze dag niets weg. Wij gaan niet zeggen dat jullie onmisbaar en onvervangbaar zijn. Wij zeggen niet dat jullie de helden zijn van het zorgsysteem. Wij hoeven niets te zeggen, want wij weten het, wij voelen het.

Vandaag maken wij een pas op de plaats en doen even niet mee. Want het grootste cadeau dat een mantelzorger kan krijgen is rust en tijd. De komende 364 dagen gaan wij weer druk aan de slag om ons hard te maken voor een betere positionering van mantelzorg in Nederland.

Maar vandaag zijn we even stil.

 

Avatar foto

Margreet van der Voort en Marjolijn Bruurs zitten niet alleen met elkaar in het bestuur van Mantelzorgelijk maar zij delen ook heel veel dezelfde ideeën over alles wat te maken heeft met ouderen- en mantelzorg. Als zij in de media iets tegenkomen dat hen verheugt, verbaast of shockeert gaan ze samen op onderzoek uit. De één stapt op de bron af, de ander doet het inhoudelijk speurwerk en dan.... komen er dit soort columns uit. Vanaf nu zul je meer van dit schrijversduo tegenkomen op Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top