Foto © Claudia Otten

Behoorlijk wat issues in mijn hoofd

Mijn vrouw logeert nu al weer een paar dagen bij de zorginstelling Nieuwe Unicum. Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de afgelopen gebeurtenissen. Vanuit de gedachtengang van mijn vrouw is alles opgelost. Logisch aangezien zij nu op de plek zit waar het fijn is. Voor mij zit ik nog met behoorlijk wat issues in mijn hoofd. Het blijft elkaar ook maar opvolgen, er gebeurt altijd wel iets. Gisteren ben ik aan het stoeien geweest met de CAK. Ik heb een stapelfactuur ontvangen voor juni, juli en augustus. Het gefactureerde van juni klopt, maar juli en augustus niet. Er is bedacht om niet af te wachten wanneer en hoelang mijn vrouw heeft verbleven bij de zorginstelling maar gewoon volle maanden eigen bijdrage CAK te innen. Dat gaat om ruim vierhonderd euro aan te veel in rekening gebracht. Dan neem ik de facturering van augustus er alvast bij. Ik heb er zicht op hoelang mijn vrouw dan zal verblijven maar de CAK heeft dat zicht niet. Uitleg van de medewerker CAK: dit doet het systeem zelfstandig. Als er geen data komt vanuit het zorgkantoor dan gaat het systeem zelf aan de slag. Dit is zo,n compleet waanzinnige uitleg. De medewerker kwam er zelf ook niet meer uit. Acht augustus heeft de CAK de te factureren dagen ontvangen van het zorgkantoor. Logisch dat het zorgkantoor dat in de eerste week van augustus doorgeeft. Immers, dan is de maand juli net voorbij. Maar het systeem had bedacht dat het te lang duurde. Hoe het dan zit met de maand augustus welke voor het gemak vooruit gefactureerd is…. dat gaf een error bij de medewerker. Op mijn vraag of er geen controle is op het systeem kwam een duidelijke “Nee”. Het voorstel werd gedaan dat ik het deel waar ik het wel eens mee ben alvast te betalen. Het overige zou op uitstel van betaling gezet worden. Ik ga niet zelfstandig een factuur uit elkaar halen en een deelbetaling doen. Dan zal het zelfdenkende systeem helemaal in de war raken ben ik bang. Maar zo zie je maar, er is elke dag wel iets wat geregeld moet worden..

 

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top