Balans

2023 is voorbij. Terugblikkend is het een jaar van veel veranderingen. Logeren was voor Stan helaas niet meer mogelijk. Wat eerst zo’n fijne stabiele plek was, veranderde langzaam in een niet meer passende plek. Zo belangrijk om af en toe even op te kunnen laden. Even tijd voor elkaar, Lars en ons zelf. Dat was begin van 2023. Op dit moment nog geen oplossing gevonden.

De onderwijszorggroep wat eerst zo’n fijne stabiele plek leek, veranderde ook langzaam in een niet passende plek. De mededeling dat het per 12 februari ophoudt op deze plek heeft een grote impact op ons gezin. Ook wordt er geen oplossing geboden maar dreigde Stan thuis te komen te zitten. Een optelsom van factoren die tot nog meer overbelasting leiden.

Het vertrouwen in de zorg is geschaad. Voor de meest kwetsbare kinderen lijkt geen passende plek te zijn. Zelf hebben we een mooie plek gevonden waar Stan het nieuwe jaar gaat opbouwen. Ook voor logeren zijn we met een zorgaanbieder in gesprek.

2024 klopt aan.  BALANS, dat hoop ik dit jaar te vinden. Voor mezelf en ons gezin. Meer ruimte voor mijn eigen bedrijfje. Levend verlies onder de aandacht brengen. Bewustwording brengen bij professionals. In april staat weer een nieuwe themabijeenkomst gepland binnen een zorginstelling. Dit geeft me naast de zorg en zorgen energie om het vol te kunnen houden. Het geeft me het gevoel meer te zijn als zorgmama. Het slokt me op als een monster en ik moet af en toe bewust voor mezelf kiezen. Zonder schuldgevoel.

 

Mariette.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top