Probeer gratis 3 maanden zorgom

Omdat het vandaag de dag van de mantelzorger is, geeft Zorgom.nl deze week al hun Facebook-volgers een voucher om zorgom.nl 3 maanden gratis te ontdekken en de voordelen hiervan te ervaren. Ik zou zeggen, ga Zorgom volgen op Facebook en probeer het uit. Je zult verbaasd staan over de mogelijkheden!

JanOlavSmit2011Het gezin waarvan Jan Olav Smits  een na jongste is , telt acht kinderen. Hun  vader is in 1985 overleden en hun moeder heeft daarna ruim 23 jaar zelfstandig verder geleefd. Samen met zijn broers, zussen, merkte Jan Olav zo’n 5 jaar geleden dat het met hun moeder ‘minder’ ging. Ze vergat steeds vaker dingen en liet op onbewaakte ogenblikken het gas aanstaan. Op advies van de huisarts heeft een geriatrisch onderzoek plaatsgevonden. De diagnose was vasculaire dementie (aderverkalking). Niet voor iedereen een verrassing. Toch voor hun moeder wel lastig om te accepteren.

Jan Olav: “Als gezin beseften we dat we vanaf dat moment voor de taak stonden om heel wat extra’s te regelen. We hebben het dan over bezoekregeling, samen zaken uitzoeken en daar veel besluiten over nemen. zorg_klein1Verspreid over het hele land wonend tot in het buitenland aan toe, werd het voor ons een hele opgave om dat allemaal goed te organiseren voor iemand die jarenlang zelfstandig was geweest. Met name de communicatie onderling ging via e-mail, telefoon en persoonlijke gesprekken.

Omdat we via zoveel verschillende media communiceerden, gebeurde het nog wel eens dat sommige informatie niet of vervormd overkwam. Voedingsbodem voor onbegrip en conflicten. Gelukkig is het nooit zover gekomen. We besloten in 2012 een site voor onszelf (acht gezinnen) te laten maken. Dat werd een besloten en veilige website, waarmee we vanaf dat moment centraal een aantal zaken goed konden regelen.

Berichten en discussies deelden we, waardoor iedereen in de gelegenheid werd gesteld up-to-date op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen rondom onze moeder, inclusief haar verhuizing naar een nieuwe zorgomgeving (verzorgingstehuis).
Via de Agenda hadden we een goed overzicht van alle geplande bezoeken, waardoor weekenden met grote aanloop en lange periodes zonder bezoek niet voorkwamen.

En zo onstond  Zorgom.nl ! Een project van mantelzorgers voor mantelzorgers, die patiënten en verzorgers – mantelzorgers én professionals met elkaar in permanent contact brengt om berichten uit te wisselen over de zorg voor de patiënt. Door gebruik te maken van verschillende ‘kringen’ blijft vertrouwelijke en privacygevoelige informatie alleen bij degenen waar het ook thuishoort.

In bijgaand filmpje wordt een duidelijke uitleg gegeven over hoe Zorgom werkt.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top