‘Vraag uw buren!’

  1. Het gebeurt me niet vaak dat ik om woorden verlegen zit. Maar de laatste tijd mis ik de inspiratie om ook maar een zinnig woord op papier te krijgen. Ik kan wat lopen piekeren waar dat t van komt, maar ik mag ook bedenken dat het er gewoon even mag zijn. Misschien zegt deze periode me wel meer dan wat ik nu kan zien. Er zit vanalles in t mantelzorgvat wat nog gedaan moet worden dus zonder mantelzorgzorgen zit ik niet. Daar blijf ik nog wel ff mee doende. Is het niet hier thuis dan wel bij mijn schoonmoeder. Daar las ik een boekje over Dementie dat uitgegeven is door de gemeente waar zij in woont. Het stond boordevol tips over wat je zoal kan doen wanneer je beginnende Dementie krijgt. Mijn maag draaide zich er opnieuw van om. Citaat; houd u van dieren, vraag of u ( slecht ter been en dik in de 90) de hond van de buurvrouw mag uitlaten, hebt u hulp nodig; vraag uw buren (deze zijn ook allemaal 80+) of zij u kunnen helpen, wanneer u als mantelzorger de taken even teveel vind worden kunt u een beroep doen op respijtzorg,  daar hebben gemeentes de mond van vol, maar plekken met een wachttijd van 7 maanden. Soms…..tja….. ben ik bang om oud te moeten worden. Ik moest er om lachen toen ik t hoorde, maar t zou zo bewaarheid kunnen worden dat we ergens in de toekomst, bij onze laatste werkdag een grandioos feest mogen geven op kosten van de overheid en de dag erna een pilletje mogen nemen dat ons verplaatst naar de eeuwigheid. Onze taak zit erop, we hebben gewerkt tot we dood gingen…..misschien erg zwart/wit en niet erg realistisch maar toen ik dit verhaal hoorde dacht ik, t zal toch niet….. Het idee dat sommige dit bedenken moet toch een teken aan de wand zijn.
Avatar foto

Ik ben sinds 23 juni 2010 mantelzorger van mijn man, een dag later werd ik overvallen toen ik bij mijn gewonde man in t ziekenhuis was met een moeder die daar binnen gebracht werd met een cva. Mijn leven is nooit meer te zelfde geweest.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top