Van alle markten thuis!

Van alle markten thuis!

Mantelzorgelijk was uitgenodigd om met een informatiestand op de mantelzorgmarkt in Zevenaar te komen staan om ook de mantelzorgers in hun regio kennis te kunnen laten maken met de mogelijkheden die dit geweldige platform biedt. De organisatie verkondigde het op hun sociale kanalen aan dat ze zeer verheugd waren om te kunnen melden dat Stichting Mantelzorgelijk ook van de partij zouden zijn.

En zo geschiedde, de wagen volgeladen met banner, boeken, mooie flyers, rode kaarsjes in de vorm van een hartje (om een lichtpuntje voor ze op te steken daar), een grote pot met rode hartlollies, en als kers op de taart de prachtige foto van Marjolijn met haar vader. Op weg naar Zevenaar…. Voor een eerste keer niet verkeerd toch?

De locatie was top, ontvangst van de initiatiefnemers hartelijk en de koffie met gebak heerlijk! Om precies 10.00 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen, razend benieuwd hoe we de dag zouden gaan beleven en natuurlijk wie onze kraam zou komen bezoeken en zich liet overtuigen om zich aan te sluiten als vriend. Wij zaten er in ieder geval klaar voor!

De belangstelling voor de markt was groot, ook niet verwonderlijk: er was een hoop te zien en te beleven. Als ik mij niet vergis waren er zo’n 75 standhouders die elk wel wat moois te bieden had, een zeer gevarieerd aanbod van allerlei initiatieven/diensten van mantelzorgondersteuning tot aan hobby en ontspanning clubs. Afwisselend gingen we zelf natuurlijk ook even op onderzoek uit, flyers onder de arm om uit te delen, ogen wijd open en oren gespitst 😉

En zoals mijn moeder dat altijd zei: “Je kan wat horen als je niet doof bent” Over het algemeen waren het toch de mantelzorgers uit de zogenaamde sandwichgeneratie* die met ons in gesprek gingen, en wat daarbij uit bijna al die gesprekken naar voren kwam: zij missen vooral de juiste ondersteuning voor zichzelf in hun eigen situatie en voelen zich verloren als het op lotgenotencontact aankomt! Zij kunnen niet deelnemen aan activiteiten die binnen gemeenten aangeboden worden. Op dagdelen (grotendeels in de ochtenden/middagen) zouden zij vrij moeten nemen om hier überhaupt aanwezig te kunnen zijn.

Daarbij voelen zij zich niet thuis op een haak/breiclub (1 vd voorbeelden) of een koffieochtend die georiënteerd is op vragen voor een specifieke aandoening van de zorgvrager. Zij willen gericht advies en wensen zichzelf een luisterend oor waar ze tegenaan kunnen praten en die weet en voelt waar zij het over hebben, nou……

Dan zijn ze bij Mantelzorgelijk toch echt op het juiste adres! Daar waren er meerdere na een goed, soms zelfs emotioneel gesprek, wel achter en hebben Mantelzorgelijk de hand geschud: er werden vriendschappen gesloten!

Wij zijn er zelf van overtuigd dat als wij wat verder met onze kraam van de muziek af hadden gestaan we nog heel veel meer mooie gesprekken hadden gehad. Dat was het enige minpuntje van onze aangewezen plek, de gezellige maar harde muziek overstemde soms de mooie gesprekken. Het heeft wel het artiestenbloed bij Marjolijn omhoog doen komen, maar dit terzijde😊

 

MANTELZORGELIJK VOOR EN DOOR MANTELZORGERS 

SAMEN ZOVEEL STERKER!

 

 

* Sandwichgeneratie:

Zij die op hetzelfde moment in hun leven voor een jongere én een oudere generatie zorgen, en die zorgtaken combineren met een betaalde baan

Avatar foto

Jolanda Groothuis, trotse dochter van Willem💖, voor hem heb ik jaren gezorgd en door hem ben ik hier ooit eens op het platform terecht gekomen. Mantelzorgelijk heeft mij zoveel gegeven: hier kreeg ik antwoorden op mijn vragen, hier kon ik vrijuit mijn zorgen delen met lotgenoten, hier voel(de) ik mij thuis.
En ik ben nog lang niet van plan om dit "warme nest" te verlaten!

Samen staan we sterker, daar blijf ik van overtuigd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top