#zorgtip dementie: de keyfinder

Een paar dagen geleden was het helemaal raak bij de vader van Marjolijn: hij was zijn spaarpunten van de Douwe Egberts kwijt. Urenlang heeft Marjolijn gezocht – de onrust en paniek werd steeds groter. De beschuldigingen ook. Dementie is een vreselijke ziekte, die niet alleen zorgt dat mensen snel vergeten waar ze hun spullen hebben neergelegd, maar ook behoorlijk achterdochtig uit de hoek kunnen komen over de oorzaak en motieven van de vermeende ‘dief’.

keyfinder007Gelukkig zijn er kleine hulpmiddelen, die het leven makkelijker maken. (Andere) Marjolijn Ankum, professional organizer uit Nijmegen, plaatste de volgende tip op onze tijdlijn.

Ben je/ ken je iemand die vaak zijn portemonnee kwijt is? Van mijn vriendin met een licht dementerende vader hoorde ik de volgende tip: Plaats een keyfinder in/ aan de portemonnee. Helaas was hij net even weg toen ze hem wilde plaatsen ;-).

Simpel en doeltreffend. Een sleutelvinder koop je vanaf € 2,- op internet, het zijn kleine handige apparaatjes die een keiharde pieptoon geven als je ze zoekt. (Gewoon even “key finder kopen” intikken op Google en je hebt tientallen websites waar je ze kunt aanschaffen.)

Wil je meer tips? Kijk dan ook even op de website van Opgeruimd op Orde. En Marjolijn, ga jij een key finder in het zegelblik van je vader plaatsen?

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top