Zorgkompas gelanceerd; vind nu sneller de juiste zorg

zorgwijzerOp ZorgWijzer.nl kun je sinds kort gebruik maken van het Zorgkompas. Met deze eenvoudige tool kun je in drie simpele stappen de juiste zorg (informatie) vinden.

Bij Zorgwijzer ontvangen ze dagelijks berichten en reacties van Nederlanders die een bepaalde zorgbehoefte hebben, maar door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Het laatste jaar is het aantal vragen alleen maar toegenomen en een belangrijke reden hiervoor is de hervorming van de langdurige zorg begin 2015.

Hervorming
Vorig jaar is namelijk de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) komen te vervallen en dat heeft geleid tot nieuwe wetten en regelingen. Het is er in ieder geval tot dusver niet veel duidelijker op geworden voor de zorgbehoevende Nederlander. Uit eigen onderzoek blijkt dat bijna 40 procent niet weet naar welke instantie hij of zij toe moet gaan met een zorgvraag.

Zorgkompas
Met alle input van hun bezoekers en de prangende vraag naar meer duidelijkheid heeft ZorgWijzer.nl het Zorgkompas samengesteld.

In het Zorgkompas wordt allereerst gevraagd welke zorg (informatie) er gezocht wordt. Daarna volgt een tweede stap, waarin de zorgbehoevende aan kan geven wat hij/zij precies wilt bereiken, zoals het aanvragen van een persoonsgebonden budget (pgb). De laatste stap betreft een antwoord of advies waarin het Zorgkompas relevante zorginformatie geeft en verwijst naar officiële instanties die binnen de zorgsector actief zijn.

Bekijk het Zorgkompas via deze link.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top