skip to Main Content
Zorg Uit Handen Van Omroep Max #kijktip

Zorg uit handen van omroep Max #kijktip

Komende maandag 2 september start de 6-delige serie Zorg uit Handen van Omroep Max. Misschien heb je de afgelopen maanden in verschillende oproepen op mantelzorggroepen gehoord of gelezen wat de format van deze serie is maar ik leg het nog een keer uit.  Zes Bekende Nederlanders nemen tijdelijk de dagelijkse intensieve zorgtaken van mantelzorgers over. Door zich voor even te ontfermen over de zorgvrager en openhartig de eigen ervaringen met de kijker te delen, laat de BN’er zien hoe urgent de verhalen zijn en wat de impact van mantelzorg is op het leven van zoveel gewone Nederlanders.

In elke aflevering staat 1 aangrijpend verhaal centraal. Ondermeer Johnny de Mol en Najib Amhali zullen hun handen uit de mouwen steken. Tijdens de aanwezigheid van de BN’ers kunnen de mantelzorgers een paar dagen tot rust komen tijdens een korte vakantie. Iets wat in het dagelijks leven niet of nauwelijks mogelijk is, omdat zorgen voor geliefden nooit stopt.

Nou vind ik Johnny en Najib persoonlijk enorm leuke gasten maar ik ben toch heel benieuwd naar het programma en met name of dit format in de praktijk werkt. Blijven de BNers dan constant bij de zorgvragers? Nemen ze ook een heel team zorg-professionals mee? Wat heeft het voor impact op degene die zorg nodig heeft? Ben je er als mantelzorger helemaal gerust op dat BNers de zorg overnemen met continue een filmcamera gericht op je dierbare? Ik ga zeker kijken maandag. Jij ook? Laat je weten wat jouw bevindingen zijn?

Vanaf 2 september 2019
Elke maandag, 22.10 uur, NPO 1
(6 afleveringen)

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X