skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Zorg om vader

Het is al een aantal dagen onrustig om mij heen. Gelukkig is mijn vrouw wel iets rustiger. Er zijn goeie gesprekken geweest met de ambulant ondersteuner van Cordaan en het fact team. Helaas ging het niet goed met mijn vader. Mijn vader is een aantal maanden geleden opgenomen in een verpleeghuis omdat het thuis niet meer ging. Mijn vader heeft vasculaire dementie in een ver stadium. Gisteren leek het mis te gaan. Ik ben op bezoek geweest, ook om zijn vrouw wat steun te geven. Ik heb nu ook wat regelmatiger telefonisch contact met haar. De vrouw van mijn vader heeft het er uiteraard erg moeilijk mee.

Ik kom uit een gezin met een zogenoemd “kruisje” Ik heb geprobeerd mijn broers en zus te bereiken en zo op te hoogte te houden met hulp van een lieve neef. Bij de een gaat het wat soepeler dan bij de ander. Ik voel het als een verantwoordelijkheid. Lastige situatie maar ook een fijn gevoel om te doen voor mijzelf. Kan ik het mij later niet kwalijk nemen. Maar alsof het zo moet zijn gaat het sinds gisteravond een mini beetje beter met mijn vader. Straks heb ik een afspraak met een mogelijk ” Maatje “. Kijken of het iets voor mij is.

Gelukkig is er omtrent de zorgelijke situatie van mijn vader weer rust. Het gaat een stuk beter met hem. Het zag er in de eerste instantie niet goed uit. De artsen zijn versteld van de snelle verbetering. Mijn vrouw is redelijk rustig. Ze slaapt nog steeds ontzettend veel en is moeilijk uit bed te krijgen. Zoals afgesproken laat ik het zo. Er wordt niet meer aan mijn vrouw haar situatie getrokken om haar activiteiten te doen welke ze niet wil of kan volhouden. Voor ons beide geeft dit veel minder frustratie. Uiteraard is het geen gezonde en gewenst resultaat maar het is niet anders. Mijn vrouw heeft de dagopvang vrijdags nog niet stopgezet maar al het overige wel. Morgen heb ik zodoende een dag voor mijzelf. Vandaag wilde mijn vrouw samen boodschappen doen. Bij het afrekenen verliep er iets niet soepeltjes waardoor mijn vrouw uitviel tegen de medewerkster. Ik heb met een knipoog en een sorry de medewerkster kunnen geruststellen. Het leek er op dat zij het wel begreep. Bij thuiskomst is mijn vrouw meteen weer naar bed gegaan. Het lijkt er op dat er spraken is van overprikkeling. Ik neem het maar zoals het is.

 

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X