skip to Main Content

Zorg om de zorg

Gisteravond, tijdens een zap rondje op televisie, beland ik per ongeluk midden in een boeiende uitzending van Zembla.

Wat betekent langer thuis wonen voor de kwetsbare ouderen in de samenleving? En wat betekent dit voor hun mantelzorgers? In deze uitzending  “Zorg om de zorg” komen zowel zorg-vragenden als hun mantelzorgers aan het woord.

En ondanks dat ik midden in het mantelzorgleven sta en veel herkende , schrok ik toch van deze verhalen. Ik vrees dat ik nog een lange weg te gaan heb maar realiseerde me tegelijkertijd, dat een situatie nog vele, vele malen erger kan zijn…

 

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X