skip to Main Content
Ziekenhuis Gaat #ouderen Met #dementie Thuis Verzorgen

Ziekenhuis gaat #ouderen met #dementie thuis verzorgen

umcg

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) komt met een speciaal team dat ouderen met dementie thuis gaat verzorgen. Volgens het magazine Zorgvisie gaat het team op 1 januari van start en bestaat het uit een spoedeisendehulparts, wijkverpleegkundige, fysiotherapeut en huisarts. Hoe gaat dit uitpakken voor mantelzorgers?

Volgens het UMCG lopen ouderen met dementie in het ziekenhuis meer risico om te vallen of een infectie op te lopen. De ouderen die zich na 1 januari bij de spoedeisende hulp melden, zullen daarom zo snel mogelijk naar huis of het verpleeghuis worden gebracht, waar ze acute zorg krijgen van het speciale team van het UMCG.

Protocollen afgestemd

Het is de bedoeling dat de leden van het team nauw met elkaar gaan samenwerken. De protocollen voor onder meer hulpmiddelen en medicatie worden beter op elkaar afgestemd. Volgens het UMCG blijft het ziekenhuis wel de hoofdbehandelaar.

Op dit moment leveren ziekenhuizen soms al zorg aan huis, maar dit gebeurt vaak pas na een opname. Het UMCG zegt in Zorgvisie dat dit initiatief een stap verder gaat. Er wordt nu sneller thuis hulp geboden. Voor het project is geen extra personeel nodig, zegt het ziekenhuis. De hulpverlening wordt alleen anders georganiseerd.

Bron: nos.nl

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X