skip to Main Content
Zes Tips, Omgaan Met Agressie #mantelzorg

Zes tips, omgaan met agressie #mantelzorg

Niets is moeilijker of verwarrender dan een familielid dat boos of agressief wordt als je hem of haar probeert te helpen. Agressie is een verbale of een fysieke boze reactie naar een ander persoon.

1. Als uw familielid boos is, ga dan niet in discussie, omdat dit de situatie kan verergeren. Respecteer zijn of haar gevoelens en probeer begripvol te zijn om de stress te verminderen en de rust terug te laten keren.
2. Probeer op gelijke en beleefde toon te spreken.
3. Let op je eigen lichaamshouding, hou je handen naast je zij of, als je zit, in de schoot. Sta of zìt op dezelfde hoogte als je familielid, zodat er een gelijkwaardige relatie is.
4. Zorg ervoor dat je familielid je ziet of hoort voordat je hem of haar aanraakt. Blader bijvoorbeeld door een tijdschrift of schraap voorzichtig je keel. Maak oogcontact, een onverwachte toenadering en aanraking kan iemand erg van streek maken.
5. Soms helpt ‘omkopen’. Beloof bijvoorbeeld een kop warme thee of een snack na het nemen van een bad.
6. Bied eenvoudige keuzemogelijkheden aan. Open vragen kunnen te moeilijk zijn. Beter is om bijvoorbeeld te vragen; ‘wilt u vandaag deze blauwe of deze groene trui aan’? Door een eenvoudige keuzemogelijkheid te bieden geeft u de ander het gevoel van eigen regie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X