Zeeuwse zorginstellingen willen met superbril mantelzorgers ondersteunen

google glassWe hebben er al eerder over geschreven; Google glasses en mantelzorg. Destijds beschreven we de eventuele mogelijkheden maar in Zeeland gaan ze er nu toch echt ( op proef) mee aan de slag. Zeeuwse zorginstellingen beproeven vrijwel zeker nog dit jaar de Google Glass als hulpje in de mantelzorg.

De verpleegkundige die op afstand meekijkt hoe een mantelzorger de wond van een familielid verzorgt. Met een digitale bril als Google Glass kan dat, maar bijna niemand in de zorg doet er nog iets mee. Argos Zorggroep in Schiedam pioniert al wel: sinds vorig jaar worden vijftien mantelzorgers via de Google Glass live begeleid. De Zeeuwse zorg voelt nu ook voor een proef.

“Ik denk dat we nog dit jaar beginnen met een experiment. Drie zorginstellingen zijn er enthousiast over”, zegt Arend Roos, programma-manager zorgeconomie bij de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls en drijvende kracht achter het zorginnovatienetwerk Santé Zeeland.

Medewerkers van Argos Zorggroep maakten Zeeuwse zorgprofessionals onlangs warm voor wat in Schiedam het Glazz-project heet. En met reden, zegt Roos, want ze geloofden bijna hun ogen niet. “In de zorg wordt veel gepraat over de mogelijkheden van nieuwe techonologie, maar er wordt nog weinig mee gedaan. Argos is gewoon aan de slag gegaan met livestreams via de Google Glass.”Roos ziet de digitale bril als een instrument om efficiënt zorg te verlenen in een sterk vergrijzende provincie met relatief grote reisafstanden.

Dus in Zeeland straks geen wijkverpleegster die in de ochtend of avond wonden komt verzorgen maar aan jou – als mantelzorger – de eer. Ik weet het niet hoor…. Wat vind jij?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top