Zacht is je stem – #gedicht #mantelzorger #dementie

Zacht is je stem.
Weet niet zeker of je weet wie ik ben.
Als je stottert en moeilijk uit je woorden probeert te komen.
Word ik verdrietig, dit waren niet jouw toekomstdromen.

Zacht is je stem.
Je ogen lichten op, kort weet je wie ik ben.
Je oude ik komt weer even naar boven.
Dat is je geluksmoment, daar moet ik in geloven.

Zacht kijken je ogen.
Jij die je ziekte moet gedogen.
Maar hardheid en frustratie komen uit jou.
Door je ziekte zelfs zonder berouw.

Zacht kijken je ogen.
Ogen die er altijd waren mij nooit belogen.
Kijk ik en jij soms vol verwarring maar voelen elkaar aan.
Weten we … ervaren we… uit liefde met een innerlijke traan.

Hard is de werkelijkheid.
Met de ziekte als strijd.
Nooit meer bevrijd.
Hard is de werkelijkheid.

Hard omdat ik dit niet voor jou wil.
Ik in mijn hart hier hard om gil.
Maar mijn woorden komen niet, ik blijf stil.
Hard omdat ik dit niet voor jou wil.

Maar jij kijkt mij alleen vol liefde aan.
Voelt de ziekte, maar laat dat gaan.
Omdat de liefdevolle band altijd blijft bestaan.
Kijk jij mij vol vaderlijke liefde aan.

Ben ik dankbaar… ongekend dankbaar.
Want ik kan je nog steeds knuffelen.
Ben ik dankbaar …
Omdat ik nog steeds kan zeggen dat ik van je hou….

Dankbaar vol respect… voor mijn beide ouders.

jo vlinder

Ik ben Jolanda Bos. Mijn hobby is het schrijven van gedichten en/of gedachten op te schrijven. Door mijn schrijven verwerk ik gevoelens die mij raken en/of op dat moment bezig houden. Ik kan mij ook heel goed verplaatsen in een andermans gevoel waardoor mij vaak gevraagd word een persoonlijk gedicht voor ze te schrijven. Doordat mijn vader Alzheimer heeft en mijn moeder de grootste zorg draagt heb ik zeer veel repect gekregen voor de mantelzorgers.

Jolanda Bos

Ik ben Jolanda Bos. Mijn hobby is het schrijven van gedichten en/of gedachten op te schrijven. Door mijn schrijven verwerk ik gevoelens die mij raken en/of op dat moment bezig houden. Ik kan mij ook heel goed verplaatsen in een andermans gevoel waardoor mij vaak gevraagd word een persoonlijk gedicht voor ze te schrijven. Doordat mijn vader Alzheimer heeft en mijn moeder de grootste zorg draagt heb ik zeer veel repect gekregen voor de mantelzorgers.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

X