skip to Main Content
De Wondere Wereld Van MiMakker Sophie: ‘Oh Hier Kan Geen Pil Tegenop’

De wondere wereld van miMakker Sophie: ‘Oh hier kan geen pil tegenop’

Een beetje sip stapt miMakker Sophie het appartement van meneer Paulus uit. Het lukte haar niet om de in de in zichzelf verzonken meneer Paulus wakker te krijgen. Ze denkt dat niemand haar ziet, maar de dames Dorien en Betty: mevrouw de Lang en mevrouw Klink, kijken vanaf de hoek de gang in.
“Ben je verdrietig?” vragen ze bijna gelijktijdig. Sophie knikt en snottert. “Kom maar met ons mee hoor.” En voordat Sophie er erg in heeft, nemen de dames haar in de arm. De voordeur van mevrouw Klink wordt geopend en Sophie krijgt een stoel aangeboden.
Een beetje onhandig gaat ze zitten. Vallen doet ze nog net niet, want de vrouwen houden haar goed vast. Dan krijgen ze zomaar ineens tegelijk de slappe lach. “Oh, hier kan geen pil tegenop”, hikt Betty. “Dit is een goed medicijn, hier kan ik weer een maand mee vooruit!”
Het is even stil, maar wanneer ze elkaar weer aan kijken, schateren ze het weer uit. Sophie, die af en toe door de dames rechtop geholpen moet worden, krijgt er zelfs buikpijn van. Ze vraagt de dames te stoppen, wat alleen maar voor een volgend lachsalvo zorgt.
Ineens zegt Betty: “Sst, niet zo hard.” Dorien en Sophie kijken haar verschrikt aan. “Niet zo hard”, gaat ze verder. Ze loopt naar de deur en vervolgt haar betoog: “Straks denken ze nog dat ik hier een orgasme krijg.” En alle drie schieten ze weer gierend in de lach.
Wanneer ik, Gerja, later deze ontmoeting overdenk, moet ik weer lachen. De ontmoeting doet me niet alleen glimlachen, maar vertelt mij ook dat ik als miMakker al lang niet meer alleen voor mensen met dementie in de verzonken fase kom. Ook mensen met een beginnende dementie, een depressie, jonge mensen met dementie, of mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) ervaren de eerlijkheid en echtheid in het contact, het contact van hart tot hart.
Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X