skip to Main Content
Wist Jij Dat Sinds 2020 Meer Mantelzorgers Recht Hebben Op Huurtoeslag?

Wist jij dat sinds 2020 meer mantelzorgers recht hebben op huurtoeslag?

Sinds de regels voor huurtoeslag in 2020 zijn veranderd, blijkt dat meer mantelzorgers recht hebben op huurtoeslag. Eén van de oorzaken is het verhogen van de maximale inkomensgrens. Daarnaast vallen veel mantelzorgers of hun huisgenoot onder de ‘bijzondere situaties voor de huurtoeslag’.

De maximale inkomensgrens ging fors omhoog. Daarnaast is er een geleidelijke afbouw van de huurtoeslag richting die grens. Bovendien is er geen harde inkomensgrens meer. Hoe hoog het inkomen mag zijn om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, hangt af van de huur, leeftijd en de samenstelling van het huishouden.

Mantelzorgers die op hetzelfde adres wonen als degene voor wie zij zorgen, komen in een aantal gevallen in aanmerking voor ‘Bijzondere situaties voor de huurtoeslag’. Wanneer de huisgenoot van 18 jaar of ouder een Wlz-indicatie heeft, dan telt de Belastingdienst het inkomen en vermogen van een persoon minder mee voor de huurtoeslag. Dit kan gunstig zijn voor het maximaal vermogen, de maximale inkomensgrens en de hoogte van de huurtoeslag. Is er een aanpassing in de huurwoning en heeft degene voor wie de mantelzorger zorgt hiervoor een Wmo beschikking? Dan heeft hij of zij misschien recht op huurtoeslag, zelfs als de huur van de woning normaal gesproken te hoog is.

Op de website van de belastingdienst kun je berekenen of je in 2020 wel in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X