Wist je Dat?

Wist je dat je een hoge bloeddruk kunt verlagen zonder artsen en medicijnen?

fruit 1

In de HP/DE TIJD van vorige week schrijft William Cortvriendt ‘arts en onderzoeker’ dat je zelf een heleboel kunt doen aan het verlagen van een te hoge bloeddruk door anders te eten. William Cortvriendt is auteur van de bestseller “Hoe word je 100″. Wanneer er eenmaal een te hoge bloeddruk is geconstateerd moet deze beslist omlaag worden gebracht omdat deze gepaard blijkt te gaan met ernstig verhoogde risico’s op hart- en vaatziekten waarvan een hartaanval en een beroerte de bekendste zijn. Het is gebleken dat de geneesmiddelen die artsen hiervoor geven heel goed werken en de risico’s grotendeels wegnemen. Deze geneesmiddelen behoren tot de meest succesvolle medicijnen die een arts tot zijn beschikking heeft. Helaas zit de patient de rest van zijn leven vast aan deze medicijnen. In de westerse landen heeft 50% van alle 50-plussers last van een te hoge bloeddruk wat oploopt tot 75% bij 75-plussers.

vis

Wat kun je doen:

Zout is een belangrijke oorzaak van een hoge bloeddruk. Langdurig en overmatig consumeren van zout verhoogt de bloeddruk maar dit is niet de belangrijkste oorzaak. Dat blijkt volgens William Cortvriendt de overmatige consumptie van suiker en andere snel verteerbare koolhydraten te zijn die zitten in pasta, rijst en aardappelen, ontbijtgranen en brood. Veel onderzoeken tonen volgens hem aan dat de bloeddruk aanzienlijk lager wordt wanneer men stopt met het eten van suiker en de overige koolhydraten vervangt door verse groenten, fruit, noten eieren en wit vlees zoals gevogelte en vis. Het is gebleken dat door dit dieet te hanteren een al bestaande hoge bloeddruk aanzienlijk kan dalen en zelfs weer volledig normaal kan worden. Ook lichaamsbeweging kan de bloeddruk verder doen dalen evenals iedere dag een klein stukje pure chocolade, niet meer dan 10 gram en dagelijks gebruik van knoflook  door het eten.

10-gezonde-groenten

De combinatie van dit eetpatroon met de nodige beweging zal tot een betere conditie van de bloedvaten leiden en de bloeddruk zodanig doen dalen dat er veel minder medicijnen nodig zijn.

 

William Cortvriendt zegt ook: verminder nooit op eigen houtje het gebruik van medicijnen, overleg altijd eerst met uw arts!

Bron: HP/DE TIJD – William Cortvriendt

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top