#winactie #boektip Leven en liefhebben met dementie

Op het moment dat jij of een dierbare de diagnose dementie krijgt, komt er veel op jou en je naasten af. Hoe verandert je leven door de dementie – lichamelijk, psychisch en emotioneel? Welke hulp is er voor jou, de patiënt en de mantelzorger? Hoe kunnen jullie gezond en veilig leven, en de dingen blijven doen waar je het meest van geniet? Er is veel wat je zelf kunt doen om de regie te houden op alle terreinen waar dementie invloed op heeft.

Dit boek helpt je om daarbij niets te vergeten. De auteurs hopen je rust en ruimte te geven, zodat het in ieder geval iets makkelijker voor je wordt om door te gaan met het leven zoals je dat altijd geleefd hebt. Je leven leef je niet alleen. In de toekomst worden je naasten nóg belangrijker voor je. Dat kan je partner zijn, maar ook je kind, andere familieleden, buren of vrienden. Jouw dementie heeft ook invloed op hen. Wat kunnen zij doen om goed voor jou – en voor zichzelf – te zorgen? Wat kunnen jullie samen doen om je (liefdes)relatie sterk te houden? Liefde is onmisbare bagage voor de reis die dementie heet.

In dit overzichtelijke boek wordt alles praktisch, open en eerlijk op een rij gezet. Leven en liefhebben met dementie geeft informatie over medische zaken, financiën, zorgprofessionals, intimiteit en seksualiteit, vervoer, wonen, communicatie en hobby’s. Het boek raakt aan twijfels, angsten, verdriet, boosheid. Maar het biedt vooral mogelijkheden en oplossingen. De auteurs helpen je steeds antwoord te vinden op de vraag wat jij nodig hebt. Het is jouw leven dat nu zo zal veranderen, en wat jij wilt, telt.

leven-en-liefhebben-met-dementieNaast de informatie van gerenommeerde instituten en universiteiten, vind je in dit boek ook ervaringen en adviezen van mensen met dementie, naasten en andere deskundigen.

 

 

Wil je dit boek bestellen? Dat kan hier.

Wil je dit boek kado? Dat kan ook! Mantelzorgelijk mag twee exemplaren weggeven van het praktische hulpboek “Leven en liefhebben met dementie”. Is dit boek iets voor jou of iemand uit je omgeving? Laat ons dat even weten, via social media of in een reactie onder dit bericht. Wij nemen snel contact met je op! 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top