Win dit mooie boek! #liefde #mantelzorg

We hebben weer een prachtig boek gevonden dat we kado mogen doen aan een mantelzorger: Liefde met Voorbedachten Rade van Jos Benders. Wil je dit boek winnen? Zet dan een leuke reactie onder dit stuk. We mogen van Jos maar liefst vijf exemplaren van zijn boek weggeven!

Liefde als bindmiddel. Zo beziet arts Jos Benders de laatste levensfase van zijn hoogbejaarde moeder, waarin hij met hulp van anderen haar thuissituatie zo plezierig en langdurig mogelijk maakt. Tot het onvermijdelijke afscheid. Mama is dan 101 jaar oud.

Zijn missie slaagt, maar het ging niet vanzelf. In dit aangrijpende verhaal vertelt Jos Benders de belangrijkste fasen.
Van “het gaat nog redelijk” tot het zwaarder worden door complicaties. Daarna wordt het heel zwaar en zijn er dilemma’s alom.
Wat nog wel en wat niet meer toedienen?  Mantelzorgers houden er een eigen gevoel en mening op na en dat maakt het ook nog eens moeilijker om goed te coördineren, rondom de steeds zwaarder behoeftige hoofdpersoon, mama.

In het nieuwe tijdsgewricht worden bejaarden niet meer zo snel in een verpleeg- of verzorgingstehuis opgenomen. Dit boek biedt een aangename en leerzame inkijk in de door Benders’ gevolgde methodiek. Om de moed nooit te verliezen.
Jos Benders’ verhaal en de betekenis ervan stijgen ver uit boven de gebruikelijke betekenis van een dagboek.

Wil je dit boek lezen of weggeven, ongeacht of je wint? Bestel het dan via bruna, libris of bol.com!

Jos Benders Liefde met Voorbedachten Rade

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top