Wil jij ons komen helpen als vrijwilliger?

Voor Mantelzorgelijk, het grootse landelijk online expertise platform voor en door mantelzorgers, zijn wij op zoek naar vrijwilligers. In de 8 jaar dat wij het platform leven in hebben geblazen zijn wij uitgegroeid tot een professioneel expertisecentrum en lotgenotenplatform voor en door mantelzorgers. Ons platform voorziet alle mantelzorgers in Nederland van gratis informatie en praktische adviezen over mantelzorg. Daarnaast kunnen lotgenoten elkaar online vinden en ervaringen uitdelen met elkaar.

Hulplijnen

Vanaf 16 maart jl. heeft Mantelzorgelijk, in het kader van Covid-19, 3 hulplijnen geopend om mantelzorgers te ondersteunen, advies te geven en door te verwijzen daar waar nodig. De hulplijnen zijn 7 dagen per week, van 08.30 tot 22.30 uur bereikbaar en worden momenteel bemand door 3 ervaringsprofessionals en twee personen op een backoffice (mantelzorgers). Inmiddels hebben gemeenten, welzijnsorganisaties en sociaal-maatschappelijke organisaties deze nummers vermeld op hun website. De hulp die we bieden in deze tijd bestaat uit het geven van advies, raad en daad en een luisterend oor voor bezorgde mantelzorgers.

Vanwege de enorme toeloop dienen wij op te schalen in menskracht:  inzet en mogelijke opleiding van nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten om de hulplijnen te beantwoorden. Door op te schalen naar 10 hulplijnen zijn wij in staat om meer mantelzorgers te adviseren, te ondersteunen en door te verwijzen.
Naast het directe contact per telefoon, willen we het contact laagdrempelig maken voor mantelzorgers door middel van een chatfunctie op de website. Zo kunnen mensen, die minder gemakkelijk bellen, ook op die manier contact met ons zoeken.

Online en telefonische ondersteuning mantelzorgers

De website zal in de komende periode bepaalde aanpassingen krijgen om mensen te kunnen verwijzen naar de website en interactie te creëren tussen mantelzorgers. Onderling contact en hulp tussen mantelzorgers is juist nu ontzettend belangrijk. Omdat wij met de hulplijnen alle dagen van de week bereikbaar zijn, onze online zichtbaarheid steeds groter wordt en er steeds meer informatie wordt opgevraagd, zijn er extra op korte termijn meerdere vrijwilligers nodig voor:

  • Backoffice: ondersteuning aan het team, bijhouden signalen mantelzorgers documenteren, overige dienstverlening
  • Hulplijnen : aannemen van binnenkomende telefoontjes, advies, ondersteuning en doorverwijzen van mantelzorgers.
  • Onderzoekers: onder bepaalde tijdslimieten toegepast onderzoek doen naar mantelzorg gerelateerde zaken.

In alle gevallen zullen wij er voor zorgdragen dat je goed ingewerkt en beslagen ten ijs zult komen. Voor bepaalde taken zullen wij opleidingen verzorgen.

Onze voorkeur gaat uit naar mantelzorgers óf mensen die sterke affiniteit met mantelzorg hebben. Mantelzorgelijk betaalt per jaar een vrijwilligersvergoeding van € 250,- per persoon. Je zult veelal vanuit je eigen huis voor ons aan het werk zijn.

Voor vragen of aanvullende informatie kun je contact op nemen met:

Aletta Makken
tel/whatsapp: (06) 4303 1690
mail: aletta@mantelzorgelijk.nl

 

Dit project wordt gesteund door het Oranje Fonds

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top