Wil jij je verhaal delen op Mantelzorgelijk?

bloggers krijtbordMantelzorgelijk is het grootste platform voor en door Mantelzorgers in Nederland. Iedere dag vind je hier persoonlijke verhalen, nieuws en een schat aan tips. Alle stukken worden geschreven door mensen die weten wat het betekent om voor een dierbare te zorgen. En dát maakt Mantelzorgelijk tot een unieke plek. We zijn onder elkaar. We leren van elkaar. We delen onze ervaringen en zorgen. We inspireren elkaar en geven elkaar moed.

Mantelzorgen is zwaar. Naast je werk, je familie en je eigen leven heb je de verantwoordelijkheid voor iemand anders, die vaak behoorlijk afhankelijk van je is. Dat kost niet alleen tijd, maar ook veel emoties. Juist deze emoties en ervaringen zijn voor de lezers van Mantelzorgelijk zo herkenbaar. Daarom willen we graag nog meer van jullie verhalen gaan delen.

Bloggen voor Mantelzorgelijk, hoe gaat dat in zijn werk?

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. We maken kennis, bekijken samen waar je over wilt schrijven en maken een paar afspraken. Daarna krijg je een profiel op de site, zodat je je eigen verhalen kunt plaatsen. Wij zorgen voor de eindredactie en foto’s.

Veel Mantelzorgelijk-bloggers schrijven de ene periode wat intensiever, dan weer minder vaak. Dat is logisch, want het leven met alle ups en downs gaat gewoon door. Wil jij rustig beginnen? Geen enkel probleem! Wil jij juist vol gas? Helemaal mooi!

Denk je nu: OK, ik wil best wat delen, maar ik kan helemaal niet schrijven? Dat klopt niet. Jij kunt schrijven! En je kunt zéker bloggen!

Want hoe schrijf je een goeie blog?  Dat is heel simpel. Schrijf op wat je bezig houdt. Zonder omhaal, zonder twijfelen, zonder gedoe. Bloggen is net zoiets als praten – je gaat gewoon zitten en begint te vertellen, alsof er een goeie kennis naast je zit. Bloggen is het delen van je ideeën, zorgen en gevoelens. En één ding is zeker: omdat jij weet wat het is om voor een ander te zorgen, zijn jouw verhalen voor onze lezers een schot in de roos.

Heb jij verhalen die je wilt delen? Neem dan even contact met ons op, bijvoorbeeld via social media of met een mailtje aan info@mantelzorgelijk.nl. We kijken uit naar je berichtje!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top