skip to Main Content
Ik Wil Gewoon Wat Tijd Voor Mezelf #mantelzorgdilemma

Ik wil gewoon wat tijd voor mezelf #mantelzorgdilemma

Hoe pakken jullie dat aan, vraagt Saskia Engel (49). En dan schetst ze een situatie, die veel mantelzorgers zich wel kunnen voorstellen: je wilt gewoon een beetje tijd voor jezelf.

“Mijn moeder woont nu een paar maanden bij mij in huis, op zich gaat dat helemaal prima. Ik woonde twintig jaat alleen, maar mijn appartement was groot genoeg – en we hebben het goed samen. Ik zorg veel voor haar, zij geniet van de aandacht en het gezelschap. Maar ‘s avonds wil ik graag wat tijd voor mezelf hebben. Dan ga ik in de keuken zitten met mijn laptop en ik kijk op social media of naar een serie. Soms doe ik een spelletje. Het gaat meestal om de tijd van 21.00 uur totdat we naar bed gaan, rond 23.30 uur.

Mijn moeder zit dan in de woonkamer en kijkt naar de televisie of ze leest een boek. Dingen die ze vroeger ook alleen deed. En waar ze mij niet voor nodig heeft. Iedere avond laat ze me merken dat ze het vervelend vindt. Echt iedere avond, en ik voel me daar heel bezwaard over. Maar ik ga toch niet bij haar zitten, want ik heb die tijd voor mezelf echt nodig. Het zijn mijn balans-uurtjes.

Is dit herkenbaar voor andere mantelzorgers? Hoe gaan jullie hiermee om?”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X