Wij zoeken gastbloggers!

doe meeZoals je weet, delen we op Mantelzorgelijk niet alleen nieuws over mantelzorg, maar vooral veel persoonlijke verhalen. Iedere week lees je de indringende ervaringen van onze vaste gastbloggers, die allemaal een eigen kijk hebben op mantelzorg.

Hier zijn een paar van onze bijzondere schrijvers:

Krista schrijft over de zorg voor haar vierjarige gehandicapte dochter en de impact daarvan op haar gezin. Daarbij komt haar werk als opvoedkundige bij het Nederlands Jeugdinstituut ook regelmatig om de hoek kijken.

Cynthia geeft professionele begeleiding aan hulpbehoevenden en mantelzorgers. Ze weet de weg in het nieuwe zorgstelsel en deelt veel praktische kennis.

Agnes vertelt in haar blogs over de wondere wereld van haar vader met dementie. Hoe zeer hij ook verandert, de band tussen vader en dochter is sterk.

En Nicolien schrijft over haar praktijkervaringen als mantelzorgmakelaar. In haar dagelijks werk lost ze problemen van en voor mantelzorgers op, waar wij als lezers veel aan hebben. Maar Nicolien is ook moeder én zelf mantelzorger.

Nu Mantelzorgelijk snel groeit, hebben we plek voor meer vaste gastbloggers. We zoeken naar mensen met een eigen stem, die hun ervaringen met een groot publiek willen delen. Een aantal onderwerpen vinden wij bijzonder interessant:

 • zorgen voor één van je ouders als jonge mantelzorger (tot 25 jaar)
 • zorgen voor een partner met een chronische ziekte
 • zorgen voor iemand met een psychische aandoening
 • mantelzorgen in combinatie met een persoonsgebonden budget
 • mantelzorg vanuit het perspectief van een gemeenteambtenaar
Blog met ons mee voor Mantelzorgelijk, als vaste gastblogger op de site.
Blog met ons mee voor Mantelzorgelijk, als vaste gastblogger op de site.

Maar mantelzorg is zo’n breed onderwerp, dat er natuurlijk nog veel meer mogelijk is. Daarom laten we ons graag verrassen door jouw verhalen. Heb jij een bijzondere of een ‘heel gewone’ kijk op mantelzorg? Wil jij je verhalen delen op het grooste platform voor en door Mantelzorgers?

Stuur dan een mailtje naar barbara@mantelzorgelijk.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Hallo,

  Ik ben opgegroeid met een moeder die MS had. Ze is 89 jaar geworden en op het laatst helemaal verlamd.
  Wij moesten als dochter thuis in de huishouding werken en haar verzorgen. Je wist niet beter.
  Op mijn 16e ging ik dus thuis werken tot mijn 20 e daarna nam een zus het weer over. Zo ging dat en was heel gewoon. Geen hulpverleners in huis gehad. De laatste jaren voor haar sterven, met PGB, haar kunnen verzorgen, samen met mijn vader die nu nog leeft en 95 jaar is en nog op zichzelf woont.
  Hij heeft haar ook jarenlang verzorgd natuurlijk . Zijn beroep was veehouder maar later directeur van een verzorgingshuis.

  Ik zelf ook jaren lang met ouderen gewerkt en de laatste tijd weer als programmacoordinator voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers.
  Nou ja dit was het. Hi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top