skip to Main Content
Wie Is Wie In Jullie Netwerk? #mantelzorg

Wie is wie in jullie netwerk? #mantelzorg

Wie spelen er een rol in het netwerk van ouderen? Met de vernieuwde tool ‘Wie is wie’ op wieiswie.beteroud.nl kan een oudere dit eenvoudig in kaart brengen. Voor ouderen met een klein netwerk kan het handig zijn om overzicht te hebben van personen in hun omgeving die hen kunnen helpen. Ook voor de mantelzorgers en professionele hulpverlening is inzicht in het netwerk van de oudere bruikbaar.

BeterOud ontwikkelde ‘Wie is wie’, een handig middel waarmee je een beknopt overzicht van hulpverleners maakt. Met het maken van een ‘Wie is wie’ brengt een oudere zijn of haar eigen netwerk in kaart. Handig voor ouderen, maar ook hulpverleners. Zo krijgt een oudere inzicht in het netwerk dat hem of haar ondersteunt. Hierdoor is het ook makkelijker om verbindingen te leggen en het netwerk rond ouderen te versterken.

Maak een eigen wie is wie 

Overzicht in 5 eenvoudige stappen

Een eigen ‘Wie is Wie’ is te maken in 5 gemakkelijke stappen.

  1. Vul de naam in;
  2. Vul namen van familie, buren en vrienden in die de oudere helpen;
  3. Vul namen van zorgverleners in: (huis)arts, thuiszorg of ander hulpverleners;
  4. Vul overige bijzonderheden in (bijv. hobby’s, allergieën);
  5. Druk op de knop om het overzicht te downloaden.

Een oudere kan de ‘Wie is wie’ alleen invullen of samen met bijvoorbeeld een partner, kind(eren) of zorgverlener. De tool is via de pc of tablet in te vullen en daarna te printen. Of print een lege ‘Wie is wie uit’ en vul deze met pen in.

Infographic: Wie is wie in de wijk?

De tool is gebaseerd op de interactieve infographic Wie is wie in de wijk?. Deze infographic is gemaakt door de werkplaats van Lokaal Samenwerken van BeterOud. Met de nieuwe tool hopen we dat het nog eenvoudiger is om het netwerk rond een oudere in kaart te brengen. Op die manier krijgen ouderen, mantelzorgers en hulpverleners meer inzicht om beter samen te werken.

Direct invullen

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X