skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Ze Zetten Er Niet Bepaald Vaart Achter

Werk en mantelzorg: Ze zetten er niet bepaald vaart achter

Het wil maar niet opschieten met de aanvraag bij het zorgloket van de wmo. Ook de maatschappelijk werker zet er niet echt vaart achter. Er is over de inzet wel een goed en stevig gesprek geweest. Het kon niet langer zo. In plaats dat deze mijn vrouw ondersteunde had ik de maatschappelijk werker ook op sleep. Maar de neuzen staan weer een kant op. Maar omdat het aanvragen van de pgb zo straag loopt ben ik verder gaan zoeken en heb gisteren contact gehad met een zorgcoach van onze zorgverzekering. In dit gesprek is mij heel veel duidelijk geworden. Om het ingewikkeld te maken kan een deel vergoeding bij de zorgverzekering aangevraagd worden (wvz) en een ander deel moet vanuit de wmo aangevraagd worden. De vergoeding welke wij kunnen aanvragen bij onze zorgverzekering heeft een korte indicatie tijd van +- 3 weken. Een wijkverpleegkundige moet een indicatie opstellen en deze kan dan ter beoordeling aan de verzekering afgegeven worden. Alsof het zo moet zijn is de ambulant ondersteuner van Cordaan weer terug van vakantie. Cordaan kan deze indicatie opstellen. Mijn vrouw had vandaag een afspraak staan met de ondersteuner van Cordaan. Dit kon dus meteen besproken worden. Nu ben ik aan het werk maar via de telefoon heb ik het hele verhaal kunnen uitleggen. Zoals ik al hoopt, de ambulant ondersteuner heeft alle hulp aangeboden en gaat maandag meteen aan het werk. Mijn bedoeling is nu om de zorgvergoeding welke wij bij de zorgverzekering kunnen neerleggen zo snel als mogelijk te regelen en dan te kijken wat er overblijft en bij de wmo ondergebracht moet worden. Zo houden we het overzicht. Omdat het ook erg wisselend sneller achteruit gaat met mijn vrouw kunnen we zo beter de benodigde zorg en bijbehorende vergoeding bijstellen. Wat een opluchting is deze aangeboden hulp.. Helaas heb ik het wel allemaal eerst zelf moeten uitzoeken. Zoals ik al schreef gaat het wel versneld achteruit met mijn vrouw. Ze vergeet steeds meer, vergeet medicatie in te nemen, herhaal recepten aan te vragen of in te leveren. Maar ook dagelijkse zo normaal ogende zaken gaan moeizaam. Afgelopen week wilde mijn vrouw de planten in de tuin water geven met een tuinslang maar kwam er niet uit hoe dit ook al weer werkte en raakte in een lichte paniek. Met een lach en humor hebben we het samen weten op te lossen. Zo ook met medicatie. Als het doosje van een bepaalde medicatie leeg is wil mijn vrouw pas weer nieuwe aanvragen. Zij kan het niet overzien dat we voor het weekend staan. We zijn samen een uur bezig geweest voordat mijn vrouw besefte dat het verstandig is om het herhaal recept vandaag te regelenen. Het is echt triest en zwaar om dit zo te zien bij de liefde van mijn leven. Het koste mij een traantje.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X