skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Werk en mantelzorg: Waar, hoelang, hoe ver, waar naartoe

Ik ondervind steeds meer de effecten van de man met de hamer. Allerlei klachten, problemen en ongemakken komen bovendrijven. Paar dagen geleden weer een goed gesprek gehad met de psycholoog waarin het doel “Wandelen” is gesteld. Dezelfde dag stond ik samen met mijn vrouw in een winkel en heb een paar goeie wandelschoenen gekocht. Gisteren de eerste wandeling gemaakt. Het voelde in het begin wat vreemd. Waar, hoelang, hoe ver, waar naartoe. Uiteindelijk gewoon de deur uit en in eigen omgeving gestart. Gestopt met dralen. De eerste minuten waren onwennig, maar ik begon het snel leuk te vinden. Schitterende omgeving en slecht weer. Het begon te regenen. Meer heb je niet nodig. Maar ik ben doorgegaan en het smaakt naar meer. Eerste doel kan afgevinkt worden. Ik heb de nefroloog van mijn vrouw gesproken. De uitslagen zijn verbeterd. De nierfunctie is iets vooruitgegaan. Dat is positief. De incontinentie van ontlasting vermindert ook. Afgesproken dat als dit de komende week zo blijft de maag, darm, lever arts afgezegd mag worden. De lab uitslagen waren gelukkig goed. Mijn vrouw vindt het ontzettend moeilijk dat ik in de lappenmand zit/lig. Schuldgevoel en bezorgdheid. Mijn vrouw en ik hebben ontdekt dat er veel pijn, verdriet en zelfs traumatische ervaringen bij mij spelen welke door de jaren heen zijn opgebouwd omtrent de gezondheid van mijn vrouw. Uiteraard heeft mijn vrouw ook heel veel dat verwerkt moet worden of een plekje moet krijgen. Zo kwam ik op het voorstel eens te informeren of er een mogelijkheid is ons samen hierbij te helpen. Iets van schakelgesprekken of iets dergelijks. Morgen komt de ambulant ondersteuner van Cordaan en gaan wij het erover hebben. Als het mogelijk is zal dit zeker geen makkelijke uitdaging worden, maar ik denk dat het zeker goed kan doen. Het is één van de ongemakken die bij mij naar boven komt op het moment. Het lijkt wel alsof het er nu ineens allemaal uit wil. Geen verstoppertje meer, geen masker. Ik hoop dat mij de tijd en de rust gegund wordt om aan mij zelf te denken en te werken. Jaren heb ik gegeven. Hopelijk mag ik nu een beetje ontvangen. Ik hoop het. Ik heb het hard nodig.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X