skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Vingerprik

Werk en mantelzorg: Vingerprik

Vandaag ben ik met mijn vrouw naar het ziekenhuis geweest voor de capillaire bloedafname, (via vingerprik).  Mijn vrouw was zo ontzettend gespannen of het wel zou lukken omdat op de gebruikelijke wijze bloed afnemen zo goed als niet mogelijk is. Bij de balie van de bloedafname zouden ze op de hoogte zijn en mijn vrouw had ook een begeleidende brief van de arts gekregen. Aan de balie wilde een dame mijn vrouw meteen weer wegsturen omdat het niet kon. Stelde geen vragen en wilde niet naar de begeleidende brief kijken. Gewoon ‘nee’. Mijn vrouw wilde zodoende meteen weer weg. Gelukkig kon ik nog ingrijpen. Door het tumult hoorde een collega van de medewerker dit en wist wel van de afspraak. Gelukkig is het goed gekomen. Dit was al met al niet handig. Mijn vrouw is al zo onstabiel. De afgelopen dagen heeft zij hier ontzettend veel last van, wat zich op verschillende manieren laat zien. Gelukkig ben ik een paar dagen vrij en kan ik proberen de rust wat terug te brengen. Het valt mij op het moment wel zwaar. Met de ambulant werker Cordaan, alsook met de medewerker van het fact is besproken dat mijn vrouw onstabiel is. Gelukkig geeft mijn vrouw het zelf ook goed aan. Volgende week is er een afspraak met de psychiater. Deze week is er ook weer een afspraak met de nefrologie om de uitslag van het bloed te bespreken. Spannend. Met hulp van de ambulant ondersteuner Cordaan is er een aanvraag pgb gedaan voor huishoudelijke hulp. Binnen een paar dagen hadden we het aanvraagformulier binnen. Als alles goed loopt zou er binnen zes weken een beslissing genomen moeten zijn. Kan iets langer duren aangezien ik de formulieren nog met hulp moet invullen. Ook wel weer spannend.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X