Werk en mantelzorg: vanuit wmo geen aangepast toilet

ericAH2LRGisteren heeft mijn vrouw het tweede gesprek gehad met de nieuwe psycholoog. De klik lijkt er echt te zijn. Heerlijk voor haar en geeft mij een gerust gevoel.
Morgen kunnen we eindelijk voor de mri van haar schouders. Volgende week hebben we dan al een afspraak met de specialist om de operatie te bespreken voor het vervangen van in ieder geval de linker schouder. De rechter schouder hangt af van de mri. Spannend wat hier uit zal komen.
Twee weken geleden heb ik contact opgenomen met de woningbouw. (we hebben een huurwoning) Ik wil ons toilet laten aanpassen maar vanuit de wmo krijgen we bijvoorbeeld geen aangepaste wc vergoed. Na contact met de woningbouw, mijn voorstel om de aanpassing te doen met huurverhoging, en het renoveren van de toiletruimte kregen we gisteren een contract aangeboden voor de werkzaamheden. Met een huurverhoging van nog geen €15pm is dit mogelijk.. Mooi nieuws en gaan we uiteraard op in. Misschien is dit voor andere mensen ook een tip: mocht je geen vergoeding(en) krijgen voor bepaalde aanpassingen in het huis overleg het dan eens met de woningbouw. Als er geen vergoeding is en de aanpassingen zelf bekostigd moet worden is een huurverhoging mogelijk een mooie oplossing. Nog een voordeel voor ons is dat alle werkzaamheden uit handen worden genomen..

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top