skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Trouwdag

Werk en mantelzorg: trouwdag

Deze week waren mijn vrouw en ik 29 jaar getrouwd. Mooie reden om ons eens lekker te verwennen. Ik kwam er achter dat de Valys taxipas van mijn vrouw ook gewoon nog geldig is. Informeren bij Valys en ja hoor er kon een rit geboekt worden. Zo hebben wij dus een bezoekje gebracht aan familie welke tegen de Duitse grens wonen. Meteen lekker ver weg. Voor de nacht hadden wij in de omgeving een hotel geboekt. Volgende dag met de Valys taxi weer naar huis. We hebben genoten. Maar toch, ik merkte wel hoeveel moeite het mijn vrouw koste. Verschillende angsten kwamen boven: gaat de taxirit wel goed, rijdt de chauffeur wel goed, enzovoort. Gelukkig is alles goed gegaan. Mijn vrouw viel in de taxi zelfs in slaap.
Nog een paar dagen alvorens mijn nieuwe contract bij mijn werkgever ingaat. Ik kijk er echt zo naar uit. Ik voel dat de het laatste stukje wel heel zwaar is. Maar het gaat lukken. Een aantal maal is door mijn gedachten gegaan mij ziek te melden, maar nog even vol houden.
Gisteren heeft mijn vrouw weer bezoek gehad van Cordaan ambulant. Mijn vrouw heeft besproken dat ons huidige huis steeds moeilijker aan het worden is voor haar. Het gaat sowieso de afgelopen twee weken minder met mijn vrouw. Echt schrijnend om te zien. Een broodje smeren, het eten van een bordje spaghetti als voorbeelden lukt soms niet meer. De boosheid en wanhoop welke ik dan bij haar zie. Ik probeer het zo creatief als mogelijk voor haar op te vangen.Bijvoorbeeld: Zo vind mijn vrouw een broodje zelfgemaakte tonijnsalade heerlijk. Het eten ging echt niet. Nadat het bord bijna door de kamer vloog, de nodige vloekwoorden en traantjes hoor en zichtbaar waren heb ik het weggegooid en de salade en stukjes brood los op een bordje gelegd. Het tevreden gezicht van mijn vrouw.. Onbetaalbaar.
Maar goed, vandaag maar een weekend late diensten werken. Eerst het huishouden doen. Vanmiddag komt een supermarkt boodschappen thuis brengen inclusief een maaltijdbox voor drie dagen. Echt super.

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X